vijesti
0

Posušje proglasilo najbrže bebe, nindže, konobare...

Klix.ba
Na 4. posuškim igrama bez granica, koje su održane proteklog vikenda, na jednom mjestu se okupilo više od 500 učesnika. Djeca, mladi, ali i oni nešto stariji iz Posušja, drugih hercegovačkih mjesta, ali i susjedne Hrvatske, došli su kako bi se zabavili i takmičili u 11 različitih disciplina.

U toku dvodnevnog programa bodrilo ih je više od 2.500 gledalaca, a na kraju svake utrke proglašeni su i pobjednici koji su osvojili vrijedne nagrade.

U puzanju je najbrža bila beba Nika-Iva Kovač, a slijedile su je malena Ana Begić i dječak Branko Čamber. U utrci beba prvo mjesto je osvojila Nikolina Šimić, ispred dječaka Ivana Grubišića i Ivana Bašića. U maratonu za djecu na prijestolju su se našli prvoplasirani Ivan Jukić, drugoplasirana Magdalena Šego i trećeplasirana Lara Đurišić. Crtaonica je donijela nagrade Luki Žulju, Luciji Jukić i Ani Miličević, a najbolji mali nindža bila je Jelena Lebo, ispred Lee Pirić i Ane Bakule.

Leonardo Karačić pobjednik je utrke u vrećama, a slijede Mate Pirić i Anamarija Duspara. U utrci na tri noge poredak je sljedeći: Ante Begić i Mate Zlomislić, Ivan Čutura i Ivan Bešlić, te Marija Maras i Ante Ćorić.

U disciplini nogometni slalom pobijedio je Vinko Galić, a malo manje uspješni bili su Ivan Leko i Mateo Jakovljević. Grgina utrka donijela je pobjedu Stjepanu, Anti i Ivanu Penavi, Marinu Begiću, Darku i Danijelu Čuturi, kao i Anti Mitru, Ivanu Petroviću i Andriji Mitru.

Najuspješniji u hvatanju jajeta bili su prvoplasirani Ivan i Mateo Čutura, drugoplasirani Matija Čuljak i Zvonimir Landeka, te trećeplasirani Marin Begić i Danijel Čutura.

Titulom najuspješnijeg konobara u utrci okitili su se Mate Budimir, Zoran Penava i Zoran Hrkać.

Organizatori su se zahvalili takmičarima i publici na dobrom odzivu, sponzorima na nagradama te volonterima i svima drugima koji su doprinijeli da se ova zabavno-sportska manifestacija uspješno održi.