vijesti
0

Podrška SDPBiH institucijama države u borbi protiv kriminala i korupcije

FENA
Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine daje punu podršku institucijama države i pozdravlja konkretne aktivnosti koje se poduzimaju u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

"Naš stav je uvijek bio da niko ne smije biti iznad zakona, ne smije biti nedodirljivih i svi moraju odgovarati za svoje postupke bez obzira o kome se radi. Panika u pojedinim političkim strankama kao i njihove reakcije, prije svega SDA, najbolje ilustruju zapravo samo njihovu ulogu i dugogodišnji doprinos stanju i beznađu u kojem se Bosna i Hercegovina već izvjesno vrijeme nalazi", saopćio je danas SDPBiH.

Žalosno je na koji način, javni servis građana Federalna televizija igra igre određenih političkih centara moći i pokušava optužiti ministra pravde Zorana Mikulića, koji sa odlukama o pomilovanju nema nikakve veze, niti uticaj na iste. Ministar po zakonu ne učestvuje u radu komisije za pomilovanje već samo potpisuje prijedloge te komisije u onom obliku u kojem su predložene. To je jasno i FTV-u.

SDP BiH će i dalje istrajavati na konačnom obračunu sa svim oblicima kriminala i mafijaških struktura u našoj zemlji sviđalo se to kome ili ne, navodi Centar za informisanje SDP-a BiH.