64. po redu
13

Počelo Ljeto na Vrbasu: Koncerti, trke dajaka i skokovi s gradskog mosta

Piše: M. T.
Foto: Klix.ba
(Foto: Klix.ba)
Defileom dajak-čamaca i kanua i koncertom filmske muzike ispod Kastela, na lijevoj obali Vrbasa, sinoć je u Banjoj Luci otvoreno 64. Ljeto na Vrbasu.

Manifestaciju je otvorio zamjenik gradonačelnika Banje Luke Srđan Amidžić, koji je istakao da mu je čast što je Banja Luka domaćin ovakve manifestacije i poželio svima da se ugodno osjećaju tokom njenog trajanja.

Manifestacija je otvorena koncertom "Pod zvijezdama" Umjetničkog ansambla Ministarstva odbrane Srbije "Stanislav Binički" i Banjalučke filharmonije. Izvedene su kompozicije iz poznatih domaćih i stranih filmova, uz solističke nastupe, a u okviru programa otvaranja manifestacije održan je i defile plovnih objekata pod svjetlošću lampiona.

"Za vrijeme trajanja manifestacije očekuje se bogat kulturno-sportski program u kojem će učestvovati sve generacije, od najmlađih do najstarijih. U okviru Ljeta na Vrbasu očekuje se da će učešće uzeti oko 500 učesnika u različitim kategorijama", rekao je Ostoja Barašin , direktor Turističke organizacije Banja Luka.