{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Peter Duffy novi direktor Misije USAID-a u BiH

F
7.10.2015. u 15:56
0
19
Peter Duffy novi direktor Misije USAID-a u BiH
0
Peter Duffy novi direktor Misije USAID-a u BiH
Peter Duffy
Peter Duffy imenovan je za novog direktora Misije Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz ove misije.
Kao direktor Misije, Duffy će nadgledati najveći dio civilne pomoći američke vlade Bosni i Hercegovini, koji za 2015. godinu iznosi 28 miliona dolara.

"Njegov dolazak potvrđuje daljnju posvećenost američke vlade bilateralnim odnosima dviju država, te promicanju euroatlanskih integracija jačanjem efikasnijih i odgovornijih institucija koje zadovoljavaju potrebe građana ali i stvaranjem konkurentne, tržišno orijentisane ekonomije koja pruža bolje mogućnosti za sve građane BiH", navodi se u saopćenju.

Prije ovog imenovanja, Duffy je radio kao zamjenik direktora USAID Misije u Afganistanu, a prije toga je bio direktor Programskog ureda USAID-a u Afganistanu, nadležan za strateško planiranje, koordinaciju donatora i nadgledanje i evaluaciju USAID-ovog cjelokupnog protfolija u toj zemlji, zatim direktor Programskog ureda misije USAID-a u Ukrajini, Bjelorusiji i Moldaviji, a radio je, također, i u misijama na Kosovu i u Pakistanu.

"Jedva čekam da vodim Misiju USAID-a u Bosni i Hercegovini, prelijepoj zemlji bogate kulture i baštine te velikih prirodnih resursa. Tokom naredne tri godine, pod mojim vodstvom, USAID će nastaviti podržavati aktivnosti za kreiranje boljeg poslovnog okruženja i ekonomskih mogućnosti, te jačanja vladavine prava i promicanja demokratskih principa kako bi se unaprijedio život građana BiH", rekao je Duffy.

Do danas je američka vlada, prvenstveno putem USAID-a, osigurala više od 1,6 milijardi dolara pomoći namijenjene podršci ekonomskog, demokratskog i socijalnog napretka u BiH, navodi se u saopćenju.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: