vijesti
0

Otvoreno inkluzivno dječije igralište kao poklon Hemofarma mališanima Obilićeva

Klix.ba
Novoizgrađeno inkluzivno dječije igralište "Svako dobro" u ulici Starine Novaka u naselju Obilićevo svečano su danas otvorili gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić i direktorica kompanije Hemofarm Banja Luka Biljana Marković.

Ovo je peto igralište sagrađeno od početka godine u velikoj akciji Gradske uprave i društveno odgovornih kompanija.

"Jedna od najljepših strana ovog posla jeste kada se završe ovakvi projekti i kada vidite srećne i zadovoljne sugrađane, u ovom slučaju naše najmlađe i njihove roditelje. U prilici smo da u saradnji sa društveno odgovornim kompanijama na više područja u gradu obogatimo prostor i djeci damo mogućnost za igru i provođenje slobodnog vremena", rekao je gradonačelnik Radojičić, koji je zahvalio komapniji Hemofarm na ovom poklonu mališanima Obilićeva.

Gradonačelnik je dodao da je pet igrališta završeno, a u toku su različite faze gradnje, projektovanja i slično na još desetak igrališta na različitim krajevima grada.

"U toku su i pregovori sa još nekoliko kompanija koje žele da se priključe akciji izgradnje dječijih igrališta", rekao je gradonačelnik i pozvao i druge da se pridruže ističući da Grad nudi lokacije u svim dijelovima grada.