{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osoba se predstavila kao Darko Elez i prijetila Dariju Novaliću, uredniku Starta

F
16.4.2014. u 11:52
0
5
Osoba se predstavila kao Darko Elez i prijetila Dariju Novaliću, uredniku Starta
0
Osoba se predstavila kao Darko Elez i prijetila Dariju Novaliću, uredniku Starta
Dario Novalić
Direktoru i glavnom uredniku magazina "Start BiH" Dariju Novaliću jutros je nepoznata osoba, koja se predstavila kao Darko Elez, uputila prijetnje, nakon teksta koji je jučer objavljen na naslovnici ovog magazina, a koji se odnosi na aktuelno suđenje u predmetu "Bojan Cvijan i drugi", procesuiranom u Sudu BiH, a kojim su obuhvaćeni i Darko Elez i drugi.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Kako je za Agenciju FENA kazao Dario Novalić, jutros oko 09.30 sati njegovu sekretaricu pozvala je putem telefona nepoznata osoba koja se predstavila kao Darko Elez i tražila da razgovara s glavnim i odgovornim urednikom "Starta".

S obzirom na to da Novalić nije bio u redakciji, nepozanta osoba je zatražila njegov (Novalićev) broj telefona, i nakon što to nije dobila uputila je verbalne i vulgarne prijetnje njemu osobno, njegovoj porodici i redakciji "Starta", zaprijetivši da će se žestoko osvetiti glavnom i odgovornom uredniku "Starta" zbog naslovne strane i teksta o procesu" Bojan Cvijan i drugi".

Novalić je dodao da je prijetnje prijavio MUP-u Kantona Sarajevo, i da policija poduzima sve potrebne mjere i radnje da ih preduprijedi, te da je o svemu obaviještena i linija za pomoć novinarima Udruženja BH novinari.

U predmetu "Bojan Cvijan i drugi", Darko Elez je optužen da je vođa kriminalne grupe razotkrivene u policijskoj akciji kodnog naziva "Lutka", koju se tereti za niz ubistava, pljački i drugih zločina, a pošto se on nalazi na odsluženju zatvorske kazne u Srbiji, njemu će se suditi tamo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: