{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Osoba se predstavila kao Darko Elez i prijetila Dariju Novaliću, uredniku Starta

F
16.4.2014. u 11:52
0
5
Osoba se predstavila kao Darko Elez i prijetila Dariju Novaliću, uredniku Starta
0
Osoba se predstavila kao Darko Elez i prijetila Dariju Novaliću, uredniku Starta
Dario Novalić
Direktoru i glavnom uredniku magazina "Start BiH" Dariju Novaliću jutros je nepoznata osoba, koja se predstavila kao Darko Elez, uputila prijetnje, nakon teksta koji je jučer objavljen na naslovnici ovog magazina, a koji se odnosi na aktuelno suđenje u predmetu "Bojan Cvijan i drugi", procesuiranom u Sudu BiH, a kojim su obuhvaćeni i Darko Elez i drugi.
Kako je za Agenciju FENA kazao Dario Novalić, jutros oko 09.30 sati njegovu sekretaricu pozvala je putem telefona nepoznata osoba koja se predstavila kao Darko Elez i tražila da razgovara s glavnim i odgovornim urednikom "Starta".

S obzirom na to da Novalić nije bio u redakciji, nepozanta osoba je zatražila njegov (Novalićev) broj telefona, i nakon što to nije dobila uputila je verbalne i vulgarne prijetnje njemu osobno, njegovoj porodici i redakciji "Starta", zaprijetivši da će se žestoko osvetiti glavnom i odgovornom uredniku "Starta" zbog naslovne strane i teksta o procesu" Bojan Cvijan i drugi".

Novalić je dodao da je prijetnje prijavio MUP-u Kantona Sarajevo, i da policija poduzima sve potrebne mjere i radnje da ih preduprijedi, te da je o svemu obaviještena i linija za pomoć novinarima Udruženja BH novinari.

U predmetu "Bojan Cvijan i drugi", Darko Elez je optužen da je vođa kriminalne grupe razotkrivene u policijskoj akciji kodnog naziva "Lutka", koju se tereti za niz ubistava, pljački i drugih zločina, a pošto se on nalazi na odsluženju zatvorske kazne u Srbiji, njemu će se suditi tamo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: