Uhapšene četiri osobe
46

Okončana drama u Rudom: Sudski policajci oslobođeni iz dvorišta koje je bilo ograđeno strujom

N. V.
Drama koja se od ranih jutarnjih sati odvijala u Rudom je okončana hapšenjem tri radnika i vlasnika klaonice iz ovog mjesta. Oni su zatvorili policajce u dvorištu klaonice kada su došli da vlasnika sprovedu na sud.
Policija je potvrdila da su, osim V. A., koji je ranije uhapšen u Višegradu gdje je sam došao u sud, sada uhapšena i trojica radnika njegove klaonice.

Riječ je o osobama inicijala A.M., B.D. i N.O., a u toku su pretresi prostorija koje oni koriste. Sumnjiče se za krivično djelo protivpravno lišavanje slobode, baš kao i njihov gazda V. A.

Naime, sudski policajci su jutros došli na ovu lokaciju u Rudom kako bi izvršili nalog suda i sproveli V. A. u sud u Višegradu, međutim on je pružio otpor, zaključao policajce u svom dvorištu, rekao im da je struja u ogradi i otišao u Višegrad.

Sa policajcima su u dvorištu ostala trojica radnika koji su samo posmatrali napore policije i Žandarmerije da riješe talačku krizu te su odbijali da isključe struju iz ograde.

Policija je sačekala dolazak električara koji je uklonio strujnu opasnost nakon čega su sudski policajci pušteni, a trojica radnika uhapšeni.

Vezani članci