{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Obustavlja se nastava na svim fakultetima u Sarajevu

19.5.2014. u 17:26
655
83
Obustavlja se nastava na svim fakultetima u Sarajevu
655
Obustavlja se nastava na svim fakultetima u Sarajevu
Foto: Klix.ba
Na zahtjev Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu na današnjoj vanrednoj sjednici Senata Univerziteta u Sarajevu, donesena je odluka o privremenoj obustavi rada na svim fakultetima i akademijama UNSA.
Odluka je donesena zbog vanredne situacije koja vlada u većem dijelu Bosne i Hercegovine, kao i zbog velikog broja studenata koji su se morali vratiti u svoje sredine. Sukladno Odluci svi ispiti i ostale aktivnosti koji su se trebali održati tokom ove sedmice će se pomjeriti za sedam dana.

Pozdravljajući Odluku predstavnika Senata, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu, Ahmed Nurković, istakao je kako će ovo umnogome studentima olakšati predispitne obaveze.

"Prije svega moram se zahvaliti Senatu i svim dekanima fakulteta i akademija Univerziteta u Sarajevu na razumijevanju. Naš Univerzitet ima veliki broj studenata koji dolaze iz područja koja su doživjela velike materijalne štete. Dok su se neki od njih morali vratiti u svoje krajeve, neki se sada ne mogu ni vratiti u Sarajevo tako da je ova Odluka sigurno ispravna“, naveo je Nurković te dodao da obustava nastave podrazumijeva i veći angažman u radnim akcijama, kao što je bila jučerašnja kada je više od 500 studenata čistilo Maglaj, Zavidoviće i Olovo.

"Mi ćemo već večeras zajedno sa asocijacijama studenata sa svih fakulteta i akademija UNSA napraviti krizni štab koji će raditi na organizaciji novih akcija i animiranju što više studenata za učešće. Novu veliku radnu akciju ćemo organizovati u srijedu kada ćemo u komunikaciji sa vojskom i civilnom zaštitom ponovo posjetiti mjesta kojima je navjiše potrebna pomoć. Do tada svi građani mogu donirati lijekove, hranu, pitku vodu i medicinske potrepštine u naše prostorije koje se nalaze u Kampusu Univerziteta u Sarajevu“, apelovao je Nurković te zamolio studente da ne zloupotrebljavaju obustave nastave i da je shvate isklučivo kao poziv za uključenje u radne akcije.

Svi zainteresovani građani mogu se pridružiti radnim akcijama prijavom putem linka ili lično u prostorijama Studentskog parlamenta. Pored studenata formiran će biti i krizni štab nastavnika i saradnika Univerziteta u Sarajevu koji će se također staviti na raspolaganje civilnoj zaštiti.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: