{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promo
/
Obuka za profesore i profesorice – Uz nova znanja lakše do posla

14.9.2017. u 08:00
16
Obuka za profesore i profesorice – Uz nova znanja lakše do posla
16
Obuka za profesore i profesorice – Uz nova znanja lakše do posla
Institut za razvoj mladih KULT po prvi put organizuje UMiD za odrasle.
Uči, misli i djeluj! za odrasle je obuka neformalnog obrazovanja namijenjena odraslima koji u formalnom obrazovanju direktno rade s djecom i mladima. Ovaj program obuke nastao je kao odgovor na potrebu za pružanjem podrške nastavnom osoblju srednjih škola u razvoju kompetencija potrebnih za uspješno planiranje i realizaciju procesa učenja i podučavanja zasnovanog na principima iskustvenog učenja, korištenje učinkovite i relevantne metode i strategije podučavanja i stvaranje sigurnog i stimulativnog okruženja u kojem će se učenici/e osjećati podržano i motivirano, a ujedno biti osposobljeni da uče cijeloga života.

Institut, sa svojim partnerima, organizira obuku u trajanju od 7 dana (56 sati). Obukom Institut želi podržati osobe koje rade s mladima i unaprijediti njihove vještine i znanja za razvoj omladinskog rada i mladih u BiH. Pored obuke, učesnici/e će imati i praktični rad u svojoj zajednici.

Program obuke namijenjen je prvenstveno profesorima i profesoricama srednjih škola, ali i upravi škola, stručnim saradnicima/ama te savjetnicima/ama u pedagoškim zavodima koji mogu podržati profesionalni razvoj nastavnog osoblja.

Program se sastoji od tri modula, od kojih se prvi odnosi na razumijevanje samih učenika/ca, načina na koji uče te stjecanje osnovnih znanja u vezi s iskustvenim učenjem.

Drugi modul ulazi u dubinu planiranja i realizacije iskustvenog učenja, omogućavajući učesnicima/ama da primijene mnogobrojne strategije i metode koje potiču razvoj kritičkog promišljanja i rješavanja problema, dok se treći modul bavi iskustvenim učenjem u stvarnim situacijama u zajednici i šire, s posebnim fokusom na servisno učenje.

Nakon svakog modula predviđene su aktivnosti koje stavljaju učesnike/ce u situaciju da primijene naučeno, kako bi na početku sljedećeg modula zajednički analizirali stečeno iskustvo i promišljali kako ga mogu prenijeti i na druge situacije.

Interaktivni rad, metode neformalnog obrazovanja i razmjena iskustva bit će sastavi dio obuke. Obuka, pored radnog dijela, sadrži i niz sadržaja kroz koji će učesnici/e imati priliku razmjenjivati svoje profesionalna i životna iskustva.

Kako se prijaviti?

Aplikacije se primaju putem online prijave dostupne na ovom linku.

Rok za prijavu je 20.9.2017. do 17.00 sati.

Na obuku se mogu prijaviti sve osobe nastanjene u Bosni i Hercegovini koje imaju završeno formalno obrazovanje za rad u školama i trenutno nisu u radnom odnosu.

Poziv je objavljen na ovom linku.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Hoćete li izaći na oktobarske izbore?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: