Novi val protesta u Egiptu: Dvije osobe poginule, 147 uhapšenih

Novi val protesta u Egiptu: Dvije osobe poginule, 147 uhapšenih
0
A
Anadolija
27.12.2013. u 18:11
22
komentara
0

dijeljenja
1/8 Foto: Anadolija
2/8 Foto: Anadolija
3/8 Foto: Anadolija
4/8 Foto: Anadolija
5/8 Foto: Anadolija
6/8 Foto: Anadolija
7/8 Foto: Anadolija
8/8 Foto: Anadolija
Najmanje dvije osobe su poginule, a 147 uhapšeno u policijskoj intervenciji tokom protesta u Egiptu protiv odluke egipatske vlasti kojom su organizaciju Muslimansko bratstvo stavile na listu terorističkih organizacija.
Organizator današnjih protesta pod nazivom "Sedmica srdžbe" je Nacionalni pokret protiv vojnog udara u Egiptu, a egipatska policija intervenirala je upotrebom sile.

Bolnički izvori su saopćili da su dvije osobe poginule, a veliki broj povrijeđen tokom nasilne intervencije policije protiv okupljenih demonstranata u Damyatu i Asyutu.

Svjedoci događaja tvrde da je policija, zajedno sa grupom ljudi u civilnoj odjeći, upotrebom vodenih topova, suzavaca i policijskih pumparica rastjerivala demonstrante. Tokom incidenata uništeno je nekoliko policijskih vozila, a isti izvori tvrde da je povrijeđenih bilo i među policijskim osobljem.

Iz egipatskog Ministarstva unutrašnjih poslova su potvrdili da je tokom dana uhapšeno 147 osoba, među kojima i 28 žena, a da je protiv ovih lica pokrenuta istraga zbog "članstva u terorističkoj organizaciji Ihvanu".
Prijavi grešku


Komentari (22)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...