Zamjeri vlasti kantona
22

Načelnik općine Ustikoline: Nije ovo općina Muja Sofradžije, oni su i odavde dobili glasove

E. A.
Foto: E. A./Klix.ba
Foto: E. A./Klix.ba
Općinsko vijeće Foča u FBIH zlatnu plaketu općine kao najveće priznanje ove lokalne zajednice dodijelilo je Ibrahimu Hadžibajriću, načelniku Općine Stari Grad Sarajevo za doprinos općem društveno-ekonomskom razvoju Ustikoline.

Priznanje mu je dodijeljeno povodom 27. godišnjice reintegracije ove lokalne zajednice u sastav Federacije BiH, a 20.mart se obilježava i kao Dan općine.

"Tada smo imali 3.500 do 4.000 ljudi i entuzijazam da će nešto biti bolje. Međutim, nakon toliko godina broj stanovnika se prepolovio, jer se nije radilo na stvarima koje bi pružile sigurnost i ugodan život građanima. To je mjerilo i to pokazuje da nedostaje bolji odnos politika prema građanima koji trebaju biti na prvom mjestu. Radimo u tom cilju i to je moja politika da omogućimo bolji život na području naše općine", poručio je Mujo Sofradžija, načelnik ove općine.

Sofradžija je zamjerio kantonalnim vlastima jer su na dan ove općine zakazali sjednicu parlamenta.

"Mislim da to pokazuje političku ozbiljnost kako predstavnika kantona tako i same parlamentarne većine. Ovo nije općina Muja Sofradžije, ovo je općina Foča u FBiH iz koje su i ti poslanici dobili glasove i mislim da ovo nije lijepo" , poručio je Sofradžija.

Uz delegaciju BPK Goražde svečanosti u Ustikolini prisustvovali su gradonačelnik Goražda, te načelnici Pala u FBIH, Jablanice i Starog grada.