Uručena priznanja
34

Načelnik Novog Sarajeva Hasan Tanović dobitnik plakete sa srebrenim grbom Opštine Srebrenica

B. R.
Opština Srebrenica dodijelila priznanje načelniku Novog Sarajeva Hasanu Tanoviću
Opština Srebrenica dodijelila priznanje načelniku Novog Sarajeva Hasanu Tanoviću
Načelniku općine Novo Sarajevo Hasanu Tanoviću (SDP) je dodijeljeno priznanje Opštine Srebrenica povodom Dana Opštine Srebrenica koji se obilježava 11. marta.

Kako su saopćili iz Općine Novo Sarajevo, povodom Dana Opštine Srebrenica upriličena je Svečana sjednica na kojoj su uručena najviša općinska priznanja zaslužnim građanima, pojedincima i institucijama. Tanoviću je uručena plaketa sa srebrenim grbom Opštine Srebrenica za, kako su naveli, izuzetan doprinos razvoju i prosperitetu Srebrenice.

"U mandatu načelnika Tanovića Općina Novo Sarajevo posebnu pažnju i podršku pružila je povratnicima Bošnjacima u Srebrenici. Podržala je Područnu školu u Potočarima i mališane iz vrtića 'Poletarac' bez obzira na vjersku pripadnost, i to kroz podjelu školskih ruksaka za prvačiće, donaciju lektira za školsku biblioteku, podjelu paketića zdrave hrane povodom Dana dječije radosti, podjelu novogodišnjih paketića", napomenuli su.

Osim toga, kako su istakli, donirana su i sredstva Prvoj osnovnoj školi za sanaciju sistema centralnog grijanja u Područnoj školi u Potočarima, a u cilju stvaranja boljih uslova za boravak učenika u školi tokom zimskog perioda. Nabavljena je oprema za Fudbalski klub "Guber" iz Srebrenice.

Općina Novo Sarajevo je u posljednje tri godine donirala više od 45.000 KM za pomoć i podršku Srebrenici. Direktno je podržala i Memorijalni centar Srebrenica, izdvojivši budžetska sredstava u iznosu od 15.000 KM. U posljednje tri godine u organizaciji Općine Novo Sarajevo, više od 500 učenika novosarajevskih škola sa nastavnicima je obišlo Srebrenicu i posjetilo kulturno-historijske lokalitete na području Srebrenice, saopćili su iz Općine Novo Sarajevo.