vijesti
146

Promo / Na svoju 10. godišnjicu rada Burch univerzitet promovirao osmu generaciju diplomanata

U petak 06. jula u Hotelu Hills na Ilidži, Internacionalni Burch univerzitet je svečano promovirao osmu generaciju diplomanata dodiplomskih, master i doktorskih studija sa sva tri svoja fakulteta.

Na samom početku ceremonije prisutnima se obratio rektor Prof. Dr. Damir Marjanović, kazavši da se život sastoji od niza koraka, avantura i životnih faza – jednu od tih faza diplomanti su upravo priveli kraju, a profesori i kolege sa Burcha će uvijek biti uz njih bez obzira gdje nastavili svoj životni put.

Za učenika generacije, u vrlo jakoj konkurenciji, imajući u vidu da je nekoliko studenata dodiplomskih studija školovanje završilo sa maksimalnim učinkom, proglašen je student Tarik Ibrahimpašić. Tarik se samo dan prije ceremonije vratio u BiH, obzirom da je kao dobitnik prestižne stipendije "Dr. Zoran Đinđić" boravio u Frankfurtu na prestižnom IHP Leibniz-Institut für innovative Mikroelektronik.

Pored tradicionalnog obraćanja najboljeg učenika, Burch univerzitet praktikuje da prepozna i studente koji se ističu i u drugim poljima, pored akademskog. U tom duhu, na ceremoniji je prisutnima govorio i dobitnik nagrade za društveni uticaj, mladi i uspješni poduzetnik, diplomant Abdulmelik Pehlić, koji je odmah poslije ceremonije otputovao u Veliku Britaniju, gdje je učestvovao na Startup igrama u sklopu Samita Zapadnog Balkana a ujedno je posjetio i Stirling Education grupu u čijem sklopu radi i Burch univerzitet.

Sve u svemu, bilo je to izuzetno veče za svih 227 diplomanata i preko 1000 članova njihovih porodica i gostiju koji su se okupili u izvanrednoj atmosferi i proslavili uspjeh generacije 2017/2018.

Burch univerzitet nastavlja pisati uspješne priče i spreman je za nove generacije – upis je u toku.

Internacionalni Burč univerzitet (IBU) osnovan je 2008. godine u Sarajevu.

Misija IBU je "unaprijediti učenje i mijenjati živote". Usmjerenjem na kvalitetne i inovativne metode podučavanja i istraživanja, te kroz širok spektar naučnih, akademskih i istraživačkih tema, univerzitet je prepoznat kao jedan od vodećih u regionu.

Od 2018. godine, IBU djeluje u sklopu Stirling Education grupe iz Velike Britanije.