{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Promo
/
Na svoju 10. godišnjicu rada Burch univerzitet promovirao osmu generaciju diplomanata

12.7.2018. u 08:44
146
Na svoju 10. godišnjicu rada Burch univerzitet promovirao osmu generaciju diplomanata
146
U petak 06. jula u Hotelu Hills na Ilidži, Internacionalni Burch univerzitet je svečano promovirao osmu generaciju diplomanata dodiplomskih, master i doktorskih studija sa sva tri svoja fakulteta.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Na samom početku ceremonije prisutnima se obratio rektor Prof. Dr. Damir Marjanović, kazavši da se život sastoji od niza koraka, avantura i životnih faza – jednu od tih faza diplomanti su upravo priveli kraju, a profesori i kolege sa Burcha će uvijek biti uz njih bez obzira gdje nastavili svoj životni put.

Za učenika generacije, u vrlo jakoj konkurenciji, imajući u vidu da je nekoliko studenata dodiplomskih studija školovanje završilo sa maksimalnim učinkom, proglašen je student Tarik Ibrahimpašić. Tarik se samo dan prije ceremonije vratio u BiH, obzirom da je kao dobitnik prestižne stipendije "Dr. Zoran Đinđić" boravio u Frankfurtu na prestižnom IHP Leibniz-Institut für innovative Mikroelektronik.

Pored tradicionalnog obraćanja najboljeg učenika, Burch univerzitet praktikuje da prepozna i studente koji se ističu i u drugim poljima, pored akademskog. U tom duhu, na ceremoniji je prisutnima govorio i dobitnik nagrade za društveni uticaj, mladi i uspješni poduzetnik, diplomant Abdulmelik Pehlić, koji je odmah poslije ceremonije otputovao u Veliku Britaniju, gdje je učestvovao na Startup igrama u sklopu Samita Zapadnog Balkana a ujedno je posjetio i Stirling Education grupu u čijem sklopu radi i Burch univerzitet.

Sve u svemu, bilo je to izuzetno veče za svih 227 diplomanata i preko 1000 članova njihovih porodica i gostiju koji su se okupili u izvanrednoj atmosferi i proslavili uspjeh generacije 2017/2018.

Burch univerzitet nastavlja pisati uspješne priče i spreman je za nove generacije – upis je u toku.

Internacionalni Burč univerzitet (IBU) osnovan je 2008. godine u Sarajevu.

Misija IBU je "unaprijediti učenje i mijenjati živote". Usmjerenjem na kvalitetne i inovativne metode podučavanja i istraživanja, te kroz širok spektar naučnih, akademskih i istraživačkih tema, univerzitet je prepoznat kao jedan od vodećih u regionu.

Od 2018. godine, IBU djeluje u sklopu Stirling Education grupe iz Velike Britanije.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: