vijesti
0

Na području Mostara ekshumirani posmrtni ostaci jedne osobe

FENA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
U Mostaru je danas na lokalitetu Šarića Harem završena ekshumacija pod nadzorom Tužilaštva BiH, a ekshumirani su kompletni posmrtni ostaci jedne osobe.

Identitet stradale osobe bit će utvrđen naknadnom analizom.

Pronađeni posmrtni ostaci sa ove lokacije prebačeni su na Gradsko groblje Sutina u Mostaru, gdje će biti izvršena obdukcija i uzet DNK-nalaz radi identifikacije.

Procesom ekshumacije na terenu koordinirao je stručni saradnik Posebnog odjela za ratne zločine Tužilaštva BiH, a u postupku ekshumacije sudjelovali su službenici Instituta za nestale osobe BiH - vještak patolog sudsko-medicinske struke, radnici i mehanizacija JKP-a „Komos“ javno preduzeće Mostar, kao i policijski službenici MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona, koji su vršili uviđaj i osiguravali lokaciju.

Tužilaštvo BiH, zajedno sa ostalim agencijama za provođenje zakona, kao i institucijama koje sudjeluju u procesu traženja i identifikacije nestalih osoba, nastavlja aktivnosti na procesu ekshumacije i traženja nestalih osoba u svim krajevima Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz državnog tužilaštva.