Šantićeve večeri poezije 2012
0

Monodramom "Ćorkan" Burina ostavio snažan utisak na publiku

FENA
Haris Burina
Haris Burina
U sklopu manifestacije "Šantićeve večeri poezije 2012", koja se održava u organizaciji Srpskog prosvjetnog kulturnog društva "Prosvjeta"Mostar, sinoć je u holu Vladičanskog dvora u Mostaru, glumac i redatelj Bosanskog narodnog pozorišta Zenica Haris Burina izveo svoju monodramu "Ćorkan".

Priča je to koju je nobleovac Ivo Andrić ispričao o Ćorkanu i Švabici, glavnoj ludi u kasabi i cirkuskoj igračici koja je svima uzburkala krv, već decenijama oduševljava generacije, pa je i Burinina interpretacija na publiku ostavila snažan utisak.

“Ova izvedba za mene je posebno važna jer su u pitanju 'Šantićeve večeri poezije' – manifestacija koju veoma poštujem, pa me i poziv organizatora da učestvujem u programu veoma razveselio.

Uvijek sam bio sretan pred mostarskom publikom iz razloga što sam kao student svoje najljepše predstave igrao u ovom gradu, a smatram i da Mostar ima sjajnu, obrazovanu i pametnu publiku koja zna cijeniti ono što glumci donose na scenu", kazao je, nakon predstave Burina, koji se nalazi na turneji po bh. gradovima i ovo mu je bila 48 izvedba "Ćorkana", navodi se u saopćenju Srpskog kulturnog društva "Prosvjeta" Mostar.