Građani na ulici
30

Masovni protesti u Bileći zbog sporne odluke suda nakon otmice i premlaćivanja mladića

D. Be.
Danas je u parku Narodnih heroja održan mirni protest velikoj broja građana Bileće povodom nemilih scena koje su potresle ovaj mali hercegovački grad.

Naime, nekoliko osoba je optuženo da je protivpravno lišilo slobode i nanijelo teške tjelesne povrede Dušanu Miloševiću, i pritom sve snimali. Građani su danas iskazali nezadovoljstvo odlukom Osnovnog suda u Trebinju da pusti na slobodu Marka Zvijera, jednog od osumnjičenih.

Marko Zvijer i drugi osumunjičeni Željko Vujović, koji je u bjekstvu, sumnjiče se da su 5. februara pritivpravno lišili slobode Dušana Miloševića, odvezli ga u gepeku automobila i pretukli.

Kako javlja lokalni "Bileća vijesti online", građani su pružili podršku Dušanu i njegovoj porodici, te istakli nezadovoljstvo radom pravosudnih organa.

Jedna od glavnih poruka sa skupa bila je: "Ako nepravda postane zakon, otpor postaje naša dužnost".

Na skupu su, između ostalih, govorili brat oštećenog, Dejan Milošević, načelnik opštine Bileća Veselin Vujović, narodni poslanik Nebojša Vukanović, Milentije Milošević, te Mladen Tepavčevič kao predstavnik mladih našeg grada.

Svi su iskazali ogorčenost zbog nemilog događaja, osudili isti, pozvali pravosudne organe da pošteno rade svoj posao, ali i apelovali na smirivanje tenzija.

Na kraju je sa skupa istaknuta zahvalnost CJB Trebinje i PS Bileća na profesionalno odrađenom poslu od kada se nemili događaj desio.