vijesti
108

Mališani iz Zavoda Mjedenica uživali u Plantago čajanci sa Kodijem

Mališani iz Zavoda Mjedenica u pratnji svojih odgajatelja ugostili su danas predstavnike Plantaga i Konzuma, koji su odlučili kraj radne sedmice provesti družeči se u nezaboravnoj čajanci Plantago čajeva i zabavi koju je priuštio neponovljivi Kodi. Osmijeha i igre nije nedostajalo.

Složna i iskrena djeca, bez obzira na razliku u godinama, odlično su se slagala prenoseći pozitivnu energiju i na odrasle- koji se nisu libili zaplesati, zapjevati ili izrecitovati nešto posjetivši se tako na lijepe dane djetinjstva.

"Grančica po grančica i napravi se gnijezdo, kaže stara izreka. Mišljenja smo da mali znaci pažnje i nesebične ljubavi kreiraju uspomene za pamćenje. Djeca znaju prepoznati iskrene namjere, a mi smo upravo tako željeli provesti dan u njihovom društvu. Ponekad je druženje najveći poklon, jer danas nam svima interakcije najviše nedostaje. Bila je ova čajanka gdje ljubavi i toplote nije nedostajalo ni u jednom trenutku", istakla je Amra Karahmetović, PR menadžerica Konzuma BiH.

Više od 200 štićenika Zavoda u Mjedenici, uzrasta od 4 do 40 godina, zaista znaju uživati u pažnji koja im se pokloni, ali isto tako je znaju uzvratiti ljubav koja nema granica.

"Vrijeme ispijanja čaja u raznim kulturama predstavljeno je kao posebno vrijeme za opuštanje i uživanje. Zamislite, koliko smo mi uživali danas u čajanci sa skoro stotinu mališana i dobrih ljudi koji su ovdje došli sa iskrenim namjerama. Ovakvi trenuci , na kraju radne sedmice, ispunjavaju naša srca i dušu pozitivnom energijom, i siguran sam da će prerasti u tradiciju. Hvala predstavnicima Zavoda što su svoje vrijeme poklonili nama", istakao je Aleksandar Vukmirović, direktor Plantaga.

Mališani su predstavnike kompanija nagradili pjesmama i crtežima, u nadi da će ovakva druženje nastaviti i dalje, na obostranu radost i zadovoljstvo.