Beogradske oznake
99

Kosovska policija u Zvečanu našla auto pun oružja, ministar kaže da je spriječen teroristički napad

N. V.
Kosovska policija sa specijalnim snagama ROSU nalazi se u Zvečanu, a kako je kazao ministar unutrašnjih poslova Dželal Sveča, spriječili su teroristički napad na građane i institucije Kosova.

Prvobitno je u kosovskim medijima objavljena informacija da je u toku novo hapšenje na sjeveru Kosova, međutim iz Kosovske policije su kazali da nema hapšenja, nego da provjeravaju jedan sumnjiv automobil u potrazi za oružjem.

Nakon toga se oglasio i ministar unutrašnjih poslova koji tvrdi da je policija spriječila teroristički napad nakon što je u autu pronašla veću količinu različitog oružja.

"Zahvaljujući intenzivnom angažovanju specijalizovanih jedinica Kosovske policije i dobijenim informacijama/obavještajnim podacima, danas je na oko 100 metara od općine Zvečan identifikovan automobil beogradskih registarskih oznaka, u kojem su bile veće količine oružja, eksplozivnih naprava i raznih municija, uključujući zolju, eksploziv, automatsko oružje, značajnu količinu municije, šok bombe, vojne uniforme i torbe. Sva ova sredstva su bila namjenjena i služe za izvođenje terorističkih napada na građane i institucije Republike Kosovo", napisao je Sveča.

On smatra da je automobil s oružjem dokaz da Srbija organizuje različite grupe kako bi destabilizovala Kosovo te da su ranije ukazivali na to da su na prostor Kosova ušla vozila sa oružjem.

"Kosovska policija, zajedno sa svim drugim bezbjednosnim organima, nastavlja sa svojim naporima da spriječi svaki mogući akt koji ima za cilj da nanese štetu bezbjednosti naše zemlje", napisao je Sveča.