Vlada sufinansirala dio
33

Kenan Magoda posjetio gradilište Poslovno-sportskog centra Trnovo na Bjelašnici

Klix.ba
Kenan Magoda i Ibro Berilo na gradilištu Poslovno-sportskog centra Trnovo
Kenan Magoda i Ibro Berilo na gradilištu Poslovno-sportskog centra Trnovo
Ministar kulture i sporta KS Kenan Magoda posjetio je Općinu Trnovo. Ovom prilikom, zajedno s načelnikom općine Ibrom Berilom, obišao je gradilište Poslovno-sportskog centra Trnovo na Bjelašnici, a povodom sufinansiranja izgradnje sportskih objekata od strane Vlade Kantona Sarajevo.

Naime, ove sedmice zaključen je Sporazum o sufinansiranju projekta Općine Trnovo "Izgradnja Velikog nogometnog terena i tribine u obuhvatu Poslovno-sportskog centra u Trnovu" iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2023. godinu.

Potpisnici ovog Sporazuma su Općina Trnovo, Ministarstvo kulture i sporta te Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, koji će vršiti nadzor nad realizacijom.

Poslovno-sportski centar Trnovo
Poslovno-sportski centar Trnovo

Općinski načelnik Ibro Berilo upoznao je ministra Magodu s daljim aktivnostima u izgradnji Poslovno-sportskog centra u izgradnji.

"Veoma je važno da sarađujemo, te da se zajedno zalažemo za to da našoj djeci i mladima omogućimo da se bave sportom i da imaju uslove kao oni u Evropi i svijetu. Poslovno-sportski centar Trnovo je savremen i funkcionalan, te estetski dopadljiv i moderan sportski objekat, opremljen najmodernijom opremom za namjenu i korištenje u sportske svrhe. Ono što dvoranu i sportske sadržaje u centru Trnovo izdvaja od ostalih u širem okruženju je, po evropskim standardima, postavljene univerzalne podloge i Elanova oprema i parket u samoj dvorani", zaključuje Berilo, te je još jedanput izrazio zahvalnost Vladi Kantona Sarajevo na donesenoj Odluci o sufinansiranju ovog velikog projekta.

Kenan Magoda posjetio je gradilište Poslovno-sportskog centra Trnovo
Kenan Magoda posjetio je gradilište Poslovno-sportskog centra Trnovo

"Na tom putu Ministarstvo kulture i sporta, koje predvodim, sigurno će biti pouzdan partner", naglasio je ministar Magoda, te nastavio:

"Vlada Kantona Sarajevo je, na prijedlog Ministarstva kulture i sporta, donijela odluku da će pomoći u sufinansiranju izgradnje sportskog centra na lokalitetu općine Trnovo, tačnije na Bjelašnici. Radi se o sigurno najvećem infrastrukturnom projektu iz oblasti sporta i vjerujem da ćemo svi stanovnici Kantona Sarajevo i države Bosne i Hercegovine biti ponosni kada ovaj centar bude u funkciji. Siguran sam da će sve reprezentacije iz regiona i sportski klubovi dolaziti na pripreme kako u zimskom, tako i u ljetnom periodu, jer ovo što do sada vidimo izgrađeno u sportskom centru Bjelašnica nam daje vjetar u leđa da možemo itekako kvalitetno, strateški razmišljati o razvoju sporta u Kantonu Sarajevo. Prvi put ćemo imati multifunkcionalnu dvoranu, i to na na 1.000 i više metara nadmorske visine, sa nizom drugih sportskih terena za nogomet, odbojku, košarku, rukomet i najvažnije da je to sve prilagođeno za vrhunski sport. Odmah pored sportskih terena i dvorane se nalazi hotel sa vrhunskim wellnessom, tako da će ovaj centar biti zaista jedan paket za sportiste, da svoje trenažne procese i pripreme mogu odvijati nesmetano", istakao je Magoda pa zaključio:

Poslovno-sportski centar Trnovo
Poslovno-sportski centar Trnovo

"Ovo je samo početak ulaganja Vlade Kantona Sarajevo u sportski centar Bjelašnice i mi ćemo u narednom periodu dodatno pojačati finansiranje. Naravno, sve opet zavisi od samog Budžeta Kantona Sarajevo, ali ja kao resorni ministar Ministarstva kulture i sporta sam nakon dugo vremena podržao nešto što stvarno istinski vrijedi na Bjelašnici, i ponosan sam na to."