vijesti
0

Kebo uručio novčanu donaciju teško oboljelim osobama

FENA
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo posjetio je Međunarodni forum solidarnosti - EMMAUS u Klokotnici kod Doboja i uručio novčanu donaciju pomoći ovom centru.

Ovo je, inače, redovna posjeta Centru u kojemu su medicinski zbrinute teško fizički i mentalno oboljele i napušene osobe iz BiH kojima ovaj centar, pored medicinskih, pruža i druge vrste skrbništva.

Potpredsjednik Kebo pozvao je entitetske i državne institucije da pomognu ovom centru, jer, kako je kazao, on zbrinjava oboljele i nezbrinute iz cijele zemlje i smatra da institucije moraju razvijati programe za pomoć ovakvim ustanovama što je praksa u svim humanim i demokratskim društvima Evrope i svijeta.

"Ovdje se polaže ispit humanosti, ljudskih i vrijednosti jednog društva. Među ovim ljudima postajete bolji čovjek. Iako neki od njih nemaju moć govora, hoda, mentalne sposobnosti, priroda je u njima uspostavila balans kao kompenzaciju za tjelesne i mentalne nedostatke, a to je da osjete što mnogi ne osjete i pamte i prepoznaju dobre ljude", kazao je Kebo.

Potpredsjednik Federacije BiH podsjetio je da svaki čovjek, društvo i nacija može živjeti, iskazivati se i ostvarivati kroz razmjenu i raspodjelu, na jednako dostojanstven način, što je i vizija Centra, saopćeno je iz kabineta potpredsjednika Kebe.