{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kebo uručio novčanu donaciju teško oboljelim osobama

F
31.10.2013. u 11:33
0
2
Kebo uručio novčanu donaciju teško oboljelim osobama
0
Kebo uručio novčanu donaciju teško oboljelim osobama
Potpredsjednik Federacije BiH Mirsad Kebo posjetio je Međunarodni forum solidarnosti - EMMAUS u Klokotnici kod Doboja i uručio novčanu donaciju pomoći ovom centru.
Ovo je, inače, redovna posjeta Centru u kojemu su medicinski zbrinute teško fizički i mentalno oboljele i napušene osobe iz BiH kojima ovaj centar, pored medicinskih, pruža i druge vrste skrbništva.

Potpredsjednik Kebo pozvao je entitetske i državne institucije da pomognu ovom centru, jer, kako je kazao, on zbrinjava oboljele i nezbrinute iz cijele zemlje i smatra da institucije moraju razvijati programe za pomoć ovakvim ustanovama što je praksa u svim humanim i demokratskim društvima Evrope i svijeta.

"Ovdje se polaže ispit humanosti, ljudskih i vrijednosti jednog društva. Među ovim ljudima postajete bolji čovjek. Iako neki od njih nemaju moć govora, hoda, mentalne sposobnosti, priroda je u njima uspostavila balans kao kompenzaciju za tjelesne i mentalne nedostatke, a to je da osjete što mnogi ne osjete i pamte i prepoznaju dobre ljude", kazao je Kebo.

Potpredsjednik Federacije BiH podsjetio je da svaki čovjek, društvo i nacija može živjeti, iskazivati se i ostvarivati kroz razmjenu i raspodjelu, na jednako dostojanstven način, što je i vizija Centra, saopćeno je iz kabineta potpredsjednika Kebe.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: