{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Kamočaji: Valter i Tito su se borili za istinske vrijednosti

6.4.2012. u 11:14
52
47
Kamočaji: Valter i Tito su se borili za istinske vrijednosti
52
U povodu obilježavanja Dana grada Sarajeva, delegacija Grada, Udruženje antifašista boraca Narodnooslobodilačkog rata Općine Centar Sarajevo, povorka mladih te druga udruženja položili su cvijeće na biste Vladimira Perića Valtera i Josipa Broza Tita, ličnosti koje su ostavile veliki pečat na Sarajevo i BiH.
Kako je za Klix.ba kazao Ladislav Šumanjski, potpredsjednik Udruženja antifašista boraca Narodnooslobodilačkog rata Općine Centar Sarajevo, popularni Valter je bio organizator otpora u periodu od 1943. do 1945. godine i zahvljajući njemu i odličnoj organizaciji koju je napravio Sarajevo se sačuvalo.

"Njegov pokret je sačuvao Poštu, Željezničku stanicu, Fabriku duhana i brojne druge objekte od velikog značaja za Sarajevo. Nažalost, poginuo je kada je išao provjeriti kako stoji odbrana Fabrike duhana. U njegovu čast mi svake godine na ovaj datum položimo cvijeće i odamo mu počast", naglasio je Šumanjski.

Igor Kamočaji, zamjenik gradonačelnika Sarajeva, je istakao da je Valter personifikacija hrabrosti i otpora.

"Valter i Tito su bili borci za istinske vrijednosti, antifašisti, borci za jednakost. Težili su tome da svi građani Sarajeva i BiH imaju isti identitet. Mogu slobodno reći da su oni bili borci za slobodu", kazao je Kamočaji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: