Komentari (144)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Za silovanje treba uvest sto strozije kazne.. Kod nas mnoge zrtve sute zbog srama moguceg i stida nase zaostale i primitivne sredine koji bi uz kafu mahali i u zrtve kao duhove gledali.. Koliko zena ,djevojcica je u ratu organizovano silovano pa nisu o tome nikada progovorile,a i u zivotu svakidasnjem. Jednostavno nam sredina sdrustvo nije stvorilo uslove da se te zrtve treturaju adekvatno!
Po Njemackoj kad je bilo onih par silovanja od strane migranata, prije 2-3 god, ovaj jedan je izjavio da je ona bila u nekoj ljetnoj haljinici i da ju je morao silovat. Bolesni umovi su takvi likovi. Ko zna kako njihova glava 'fercera'.
Ja sam zena i priznajem - ZENE LAZU da bi ostvarile svoje ciljeve!!! Zena je najgori neprijatelj, shvatite to. Ni S od silovanja ne bude, zene lazu!!!!!!
Trend je u svijetu da se muškarci prikažu kao snažni i oni koji siluju, uvijek je bilo takvih muških nema govora ali da li su svi ti snažni i grubi muškarcine oni koji siluju? Koliko je žena koje su sa onim što imaju te koje da bi došle do neke karijere ili boljeg života (bogatstvo, novac,) iskorištavali te tkz. Muškarčine za svoj interes. A za ovog i sličnim ako su krivi neka i odgovaraju a opet šta ćemo sa tim svim ženama koje iskorištavaju te muškarčine?
Spin o društvu umjesto govora o organizovanom uvlačenju u pedofilske krugove, nastranosti, prostituciju i ostale poroke u tzv "progresivnom" establišmentu, povezanim i sa politikom, sudstvom, jer za ovo bi NVO ostao bez finansijskog sponzora. Sad proći kroz 10,000 džemata, ima ih sigurno 100ak gdje neki nastrani hodža diriguje pa će se od toga praviti konstrukcija, ne bi valjalo da se čačka po modeling agencijama, industriji zabave itd!
Feministički članak, niko ne osuđuje žrtvu, ali je previše lažnih svjedolenja, preko holivuda metoo, i tako u nedogled. Procesuiraju se slučajevi gdje je sve to dokazano.
Ma ja bi zabranila da se obuku u mini suknje, jer sa tim cinom provociraju muskarca i on ne moze nista drugo uraditi vec da je safata negdje iza coska u mraku i siluje ..zena sam, ali nikad se ne oblacim kao fufica i niko nikad mi ne dobacuje..
@Radodajka69Hamburg --- nisi ti zena, to je odavno jasno.
Najviše žena je "silovao" C.Ronaldo, svaki peti dan neka instagramuša izađe sa optužbom.
@Genauso Danas se ovakav vid optužbi u javnom životu ovih nekih "poznatih" ličnosti mnogo i zloupotrebljava
Nije to “balkanski mentalitet”. Sto nas pravite nagorim od sve djece.
Komentatorima ovdje zelim da im se isto desi djeci, ili njima. Jer dok ti se ne desi ne znas kakva je to trauma. Nek vam se desi pa onda se.rite, nema problema.
Ona je kriva 100%. Zavela levata, pa onda lafo silovao me. Svoj ti posao.
Najveci broj je sa Balkana zlostsvljenih zena..u ratu je bilo toliko incesta na zapadu gdje su silovane medu rodbinom djevojke..Hajmovi takozvani..mnogo zena je pocelo o tome da prica..svo vrjeme se suti...to je zlocin kao i ubistvo..sve manijake i incest manijake trwba u zatvor 15 godina..jel silovanje nezastarjeva..samo je stid svjedociti..ali zena ako zeli mir u dusi mora reci..
Ovo je zanimljiva stvar u cijeloj priči. Obratite pažnju na tekst, bitno je društvo! Najmanje se priča o akterima slučaja. Priča se svela na društvo. Ovo želim reći ovakvi slučajevi se eksploatišu za politiku NVO. Odma se saopštavaju priče nekih udruženja sa pričom o društvu kojeg treba mijenjati. Oni imaju gotove priče za ovakve stvari kad se pojavi slučaj odma se uključe NVO sa pričama kako društvo ne valja.
A pazi kako se radi. Dogodi se neki slučaj koji visoke emocijalnosti. Imajmo na umu da je riječ o individualnom slučaju, dakle dva pojedinca. Sa toga se priča prenosi na čitav kolektiv, društvo u cjelini, tvrdeći da u njemu ništa ne valja. Dakle cilj je svima nametnuti osjećaj krivice optužujući ih za izostanak solidarnosti s nečim čim oni nemaju nikakve veze. I što je najluđe kako su uopšte došli do ideje kakav stav u društvu uopće prevladava, naravno proizvoljno.
@SplinterCell ????????? Kakvo sizofrenicno razmisljanje
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Samo preventivno hahahaha
A ko bi želio kad se svi obruše na njih kao da su žrtve bile same krive da su ih slovali. I to samo zato što su žene. E zato je ravnopravnost žena važna za budućnost.
odlican twkat i tuzno stanje u nasim drustvima