Predsjednica NF-a
32

Jelena Trivić otkrila o čemu je razgovarala sa političkim direktorima PIC-a

D. Be.
Jelena Trivić (Foto: Facebook)
Jelena Trivić (Foto: Facebook)
U komunikeu političkih direktora Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira (PIC) spomenuto je da su razgovarali i sa Jelenom Trivić, predsjednicom stranke Narodni front.
Politički direktori UO PIC-a su posebno zahvalni na izlaganju izvršne direktorice Transparency Internationala BiH Ivane Korajlić, kao i na razgovorima sa Jelenom Trivić, predsjednicom Narodnog fronta, Slavenom Ragužem, predsjednikom Hrvatske republikanske stranke, te Predragom Kojovićem, predstavnikom Naše stranke.

Tim povodom kontaktirali smo Jelenu Trivić koja nam je otkrila o čemu je razgovarala sa članovima PIC-a na čijem čelu je visoki predstavnik Christian Schmidt.

"Na sesiji kojoj sam prisustvovala, tema je bila isključivo integritet izbora, obzirom da je svima u Bosni i Hercegovini jasno da su opšti izbori 2022. obilovali izbornim krađama, posebno za nivo predsjednika Republike Srspke. Ukazala sam na sve te stvari, te naglasila da je od ključne važnosti za BiH, a naročito za Republiku Srpsku da imamo slobodne, fer i poštene izbore koji će vjerodostojno odraziti volju naroda, a ne da imamo rezultate koji su plod malverzacija tokom brojanja glasova", rekla je za Klix.ba.

Trivić je otkrila i kako je iznijela svoj prijedlog tehničkih poboljšanja izbornih pravila u cilju dobijanja demokratskih i fer izbora.