{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Jednoglasno usvojen Budžet Grada Sarajeva za 2014. godinu

F
26.3.2014. u 17:11
6
7
Jednoglasno usvojen Budžet Grada Sarajeva za 2014. godinu
6
Jednoglasno usvojen Budžet Grada Sarajeva za 2014. godinu
Foto: Klix.ba
Vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva danas su jednoglasno usvojili Budžet Grada Sarajeva za 2014. godinu u iznosu od 12.069.852 KM.
Vijećnica SDP-a Arijana Talović kazala je da je njena stranka podnijela jedan amandman u iznosu od 300.000 KM, te da je usvojen djelomično, a tiče se otvaranje nove budžetske pozicije za zapošljavanje mladih ljudi preko organa Grada Sarajeva koji bi trebao sklopiti ugovore s određenim firmama.

"Unutar ovog Prijedloga budžeta postoje pozicije koje su dio važnih projekata koje je Grad Sarajevo započeo ranije i mi ih podržavamo. Ali također smatramo da su izostavljeni neki drugi poticajni i razvojni aspekti koji se odnose na zapošljavanje i pomoć mladim ljudima", naglasila je.

Vijećnik SDA Velija Katica smatra da je Prijedlog budžeta dobro koncipiran i da ispunjava osnovne kriterije.

"Klub SDA smatra da se budžet može usvojiti u ovom obliku s minimalnim korekcijama", naglasio je Katica.

Vijećnica SBB-a Edina Latif kazala je da se u ovom Prijedlogu budžeta može naći prostora za preraspodjelu za određene stavke.

"Svi amandmani Kluba SBB-a su prihvaćeni, a najbitniji su Program za prevenciju maloljetničke delikvencije, Projekt sigurne kuće i pomoć Centru mladima na Grbavici", naglasila je.

Budžetska sredstva su neznatno uvećana u odnosu na Nacrt budžeta Grada Sarajeva za 2014. godinu koji je utvrđen u iznosu od 11.891.030 KM.

Predlagač je gradonačelnik Ivo Komšić koji zbog povrede ne prisustvuje sjednici. Predloženo je devet amandmana na ovaj prijedlog.

Izvještaj o izvršenju budžeta Grada Sarajeva za 2013. godine je pokazao deficit od 343.830 KM koji je uključen u Prijedlog budžetskih sredstava Grada Sarajeva za 2014. godinu. Dakle, ukupna planirana sredstva Grada Sarajeva bit će umanjena za 343.830 KM, a ostatak u iznosu od 11. 726.022 KM će biti raspoređen na ukupne rashode Grada Sarajeva za 2014.

Odbor za budžet i finansije Gradskog vijeća usvojenim zaključcima konstatirala je da je predloženi Budžet za 2014. godinu realno planiran.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: