Tvrde da imaju odobrenje
118

Iz Centrotransa poručili: Nastavljamo voziti na području Starog Grada

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Kod Vijećnice je u ranim jutarnjim satima došlo do kraće obustave saobraćanja Centrotransovih minibusa zbog inspekcijske kontrole koju su proveli službenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove.

Pojedini mediji istakli su da je Ministarstvo saobraćaja KS naredilo zaustavljanje Centrotransovih kombija zbog toga što, kako navode, saobraćaju na linijama na kojima nemaju odobrenje.

"Samo možemo potvrditi da su saobraćajni inspektori na terenu s ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja i tek kad se okončaju nadzori imat ćemo više informacija", rekla je Vildana Bosno iz KUIP-a.

Iz Centrotransa navode kako nisu upoznati o informaciji da je došlo do veće obustave saobraćaja, a ističu kako će i dalje nastaviti voziti na ovim linijama s obzirom na to da imaju odobrenje Skupštine Grada Sarajeva iz 1990. i 1991. godine.

"Znamo da je inspekcija izašla na teren, kao što je inače prethodno i najavljeno, ali isto tako znamo da će Centrotrans i dalje saobraćati na teritoriji Starog Grada. Centrotrans ima odluku Skupštine Grada Sarajeva iz 1990. i 1991. godine, kojom je Centrotransu povjerena komunalna djelatnost prijevoza putnika na teritoriji KS. Odluka Centrotransa je da će voziti i dalje zbog toga što mi imamo validno odobrenje Skupštine Grada Sarajeva koje nikad nije stavljeno van snage", rekla je Borislava Purković iz Centrotransa.

"Mi na osnovu rješenja Skupštine Grada Sarajeva iz 1990. i 1991. godine vršimo našu djelatnost. Osim toga, upiti i zahtjevi građana i inicijative općina dovoljno govore o potražnji naših usluga. Građani su do sada ostavljani bez prijevoza, što u 21. stoljeću i nije baš normalno", dodala je Purković.