vijesti
0

Ivanić: Izbori se dobijaju na ekonomiji

SRNA
Mladen Ivanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Mladen Ivanić (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Kandidat Saveza za promjene za člana Predsjedništva BiH Mladen Ivanić izjavio je danas da će se predstojeći izbori, za razliku od prethodnih, dobiti na priči o ekonomiji, "a ne na pričama o unutrašnjim i spoljnim neprijateljima".

"Zato mi ne govorimo o značkama, bedževima, trećim spratovima hotela u Tuzli ili Budimpešti... Narod zanima od čega će da živi i zato je ova kampanja drugačija od dosadašnjih", rekao je Ivanić novinarima u Omarskoj kod Prijedora.

Kandidat SDS-a za Narodnu skupštinu Republike Srpske u izbornoj jedinici jedan Ratko Stojić rekao je da će se u parlamentu zalagati za promjene u zdravstvenom sistemu i u sportu, a koje neće tražiti velika sredstva i koje će dati dobre rezultate.

"U porodičnoj medicini, tražićt emo uvođenje druge smjene u svim ambulantama, bez naručivanja i čekanja, a na sekundarnom nivou, uvođenje druge smjene da bi građani što prije dolazili do dijagnostike", dodao je Stojić.

Prema njegovim riječima, u sportu se mora obezbijediti da mnoge troškove koje sami sportisti snose pređu na institucije, a tako će i broj sportista biti veći.