Saznaje Klix.ba
59

Istraga u slučaju ubistva Krunića: Braća Ćulum izlaze na slobodu, pušten i Milanović

Klix.ba
Braća Nermin i Armin Ćulum, koji su uhapšeni u Sanskom Mostu zbog sumnje da se mogu dovesti u vezu s ubistvom biznismena Slaviše Krunića i njegovog tjelohranitelja Žarka Pavlovića te ranjavanjem vozača Gorana Ilića kod Banje Luke, bit će pušteni na slobodu, saznaje Klix.ba.

Pored njih na slobodi je već i Goran Milanović koji je također uhapšen pod istim okolnostima.

Svi oni su, kako saznajemo, uhapšeni zbog ranije saradnje sa Željkom Kovačevićem, Emiliom Baldom i Benedijem Đukanovićem - osobama koje je MUP RS-a označio kao osobe koje se terete za teško krivično djelo ubistva Slaviše Krunića i Žarka Pavlovića.

Nermin i Armin Ćulum su uhapšeni jučer u saradnji MUP-a Republike Srpske i MUP-a Unsko-sanskog kantona u okviru akcije pronalaska počinitelja dvostrukog ubistva koje je potreslo Banju Luku, ali i cijelu BiH.

Ćulumi su nakon hapšenja u Sanskom Mostu prebačeni u Banju Luku, a noć su proveli u pritvoru radi kriminalističke obrade i ispitivanja. Oni se još uvijek nalaze u prostorijama MUP-a RS do okončanja ispitivanja.

Na slobodu je, kako saznaje Klix.ba, pušten i Goran Milanović. U nadležnost Tužilaštva predat je samo Emilio Baldo.

Republičko javno tužilaštvo u Banjoj Luci (Foto: M. D./Klix.ba)
Republičko javno tužilaštvo u Banjoj Luci (Foto: M. D./Klix.ba)

Iako se pretpostavljalo da će svi biti predati u nadležnost tužilaštva do toga nije došlo s obzirom na to da je donesena odluka da oni nakon ispitivanja u prostorijama policije budu pušteni na slobodu.

Tokom jučerašnjih hapšenja, osim Ćuluma uhapšeni su Emilio Baldo i Goran Milanović, dok se za Benedijem Đukanovićem još uvijek traga.

Policija nastavlja raditi na rasvjetljavanju slučaja, istraživanju motiva napada te definitivnom utvrđivanju počinilaca i naručilaca.

Slaviša Krunić bit će sahranjen sutra u 13:00 sati na porodičnom groblju u Glamočanima.