vijesti
2.2k

Irfan Nefić: Droga nije pronađena na protestima, već na Ilidži i u Novom Gradu

Klix.ba
Foto: Klix.ba/Arhiv
Foto: Klix.ba/Arhiv
Glasnogovornik Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo rekao je za portal Klix.ba da 12 kilograma droge "spid" nije pronađeno na protestima, već u potpuno odvojenoj akciji Odjela za borbu protiv narkotika MUP-a KS na lokacijama u Novom Gradu i na Ilidži.

"Kada govorimo o pronađenih 12 kilograma spida treba napomenuti da su pripadnici Odjela za borbu protiv narkotika u svojim redovnim aktivnostima lišio slobode tri osobe i kod njih je pronađeno 12 kilograma spida, puška, municija i još neki predmeti koji se dovode u vezu s izvršenjem krivičnog djela", rekao je Nefić za Klix.ba.

On je naglasio kako je droga pronađena na području Novog Grada i Ilidže, a ne na protestima.

U akciji pripadnika Odjela za borbu protiv narkotika su uhapšeni N. Rizvanović (37), A. Grebo (26) i N. Kovačo (30) zbog sumnje da su počinili krivično djelo neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Procjenjuje se da je vrijednost droge na ulici preko 200.000 KM.

Podsjećamo da je Nefić jutros za Agenciju Anadolija izjavio da je droga pronađena tokom protesta.

"Privedeno je 37 izgrednika, od čega šest maloljetnih osoba. Na njima se vrši kriminalna obrada kako bi se utvrdili detalji o njihovoj umiješanosti u toku protesta. Samo da dodam da je policija oduzela tokom održavanja protesta 12 kilograma droge spida, koju su neki pokušali da rasturaju", izjavio je jutros portparol Ministarstva unutrašnjih poslova KS za AA.

To su iskoristili političari u svojim izjavama kako bi osudili demonstrante koji su učestvovali u nemirima u Sarajevu.

Bakir Izetbegović i Nermin Nikšić su u televizijskim gostovanjima na TV1 i Face TV govorili kako je droga pronađena među demonstrantima.