Odluka Vijeća ministara
76

Imenovani novi članovi tijela BiH za sukcesiju u imovinskoj-pravnoj podjeli naslijeđa SFRJ

B. R.
BiH dobila nove članove tijela za sukcesiju u imovinsko-pravnoj podjeli SFRJ (Foto: I. Š./Klix.ba)
BiH dobila nove članove tijela za sukcesiju u imovinsko-pravnoj podjeli SFRJ (Foto: I. Š./Klix.ba)
Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je imenovalo pregovarački tim i članove zajedničkih tijela za sukcesiju bivše Socijalističke Federativne Republike Jugoslavije.

Kako su saopćili, za člana Stalnog zajedničkog povjerenstva viših predstavnika država nasljednica bivše Jugoslavije imenovan je zamjenik ministra finansija Muhamed Hasanović (SDP).

Za članove Zajedničkog povjerenstva i šefove ekspertnih timova imenovani su zamjenik ministra odbrane Aleksandar Goganović (SNSD), zamjenik ministra vanjskih poslova Josip Brkić (HDZ), viceguvernerka Centralne banke Ernadina Bajrović, direktorica Arhiva Bosne i Hercegovine Danijela Mrda i pomoćnik ministra pravde Niko Grubešić.

Na sjednici je imenovan pregovarački tim za provedu sporazuma o pitanjima sukcesije, u čiji sastav ulaze, kako su objasnili, imenovani članovi zajedničkih povjerenstava.

Oni će zamijeniti ranije članove koji više ne obavljaju funkcije u ministarstvima i tijelima iz kojih su imenovani, čime se omogućava nastavak provedbe aktivnosti sporazuma o pitanjima sukcesije, saopćili su iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Spomenuti su odgovorni za primjenu sporazuma kojim su utvrđeni osnovni principi i obaveze u imovinsko-pravnoj podjeli naslijeđa bivše Jugoslavije.