Humanitarne akcije
0

Zenički tuneri pokrenuli akciju za Edina Šehovića

Piše: Haris Badžić
Foto: H./Klix.ba
(Foto: Haris Badžić/Sarajevo-x.com)
U petak i subotu se u Zenici održava humanitarna akcija za Edina Šehovića koju su pokrenuli članovi zeničkog tuning kluba Ze-Tuning

"Autoklub Ze-tuning postoji oko tri mjeseca i ovo je naše prvo izlaženje u javnost. Odlučili smo pokrenuti ovu akciju za našeg sugrađanina i prijatelja Edina Šehovića koji je obolio od teške bolesti leukemije i trenutno se nalazi u Sarajevu. Svaki vid pomoći, odnosno novčana sredstva, će dobro doći, iako svota potrebna za Edinovo liječenje još uvijek nije poznata. Dobili smo podršku od zeničke pekare A&M, kluba Collegium, kopirnice Nacional koja nam je osigurala sve ove papire besplatno, a i od MUP-a smo dobili dozvolu da dovezemo svoje automobile ovdje na Trg Alije Izetbegovića kako bismo privukli malo pažnje. Večeras će u pivnici HB biti održan koncert za Edina, a ulaz je besplatan", izjavio je za Sarajevo-x.com sekretar autokluba Ze-Tuning, Adi Krgo.

"Ze-Tuning je tek osnovan autoklub u Zenici. To je klub ljubitelja prerađenih motornih vozila, odnosno automobila, a u planu imamo i neke akcije, poput druženja tunera iz BiH, ali i zemalja u regionu i da sve to održimo u Zenici. U planu nam je i akcija poput “Ne brže od života” kojom bismo promovisali sigurnu vožnju automobila, bez divljanja i sa poštovanjem znakova, jer automobil nije igračka", dodao je Krgo.