Humanitarne akcije
107

Zenički osnovci u humanitarnoj predstavi za bolesnu kolegicu

Piše: E. M.
Učenici Osnovne škole "Enver Čolaković" danas su svojim školskim kolegama premijerno izveli predstavu "Lica bez maske", a sav novac koji je prikupljen od prodaje ulaznica uručen je učenici ove škole Sajjri Poljo za liječenje u inostranstvu.
Dio iz predstave
Dio iz predstave "Lica bez maske"

Predstava "Lica bez maske" autorsko je djelo profesora b/h/s jezika i književnosti Mirze Begovića, koji je u realizaciju ove predstave uključio svoje učenike. Predstava govori o grupi djece sa sela koja žele da spase jedan mladi život svoje drugarice, a slučajno ili ne, današnja predstava je imala i humanitarni karakter, pa su svi prisutni mogli kupiti ulaznicu po simboličnoj cijeni od 2 KM.

Direktorica OŠ "Enver Čolaković" Meliha Babić istakla je da je ponosna na učenike škole zbog onoga što su uradili te što su realizovali humanitarnu akciju.

Autor predstave Mirza Begović je za Klix.ba kazao kako je tekst namjenski napisao te da je likove predstave prilagodio uzrastu koji ih igra.

Školske kolege učestvovale u humanitarnoj akciji
Školske kolege učestvovale u humanitarnoj akciji

"Iako je priča za djecu, ovu predstavu svakako mogu pogledati i odrasli jer i govori o njima - njihovom odrastanju kada su klikeri bili najatraktivnija igra i kada je mašta djece kreirala svijet odraslih. Bilo mi je veliko zadovoljstvo raditi sa svojim učenicima koji su i više nego talentovani, a čija je igra i mene vratila u vrijeme kada sam 'kolutao' poklopac od masla i sanjao snove koji se ostvaruju iz dana u dan. Vrijednost onoga što su oni uradili jeste i u tome da je na premijeri bio veliki broj onih koji nikada nisu imali priliku pogledati profesionalnu predstavu uživo i nadam se da će ih ova naša mala amaterska kreacija dovesti i do profesionalnog teatra", izjavio je Begović.

Mlada ekipa zadovoljno čeka nove izvedbe i reprize, te se nadaju da će svaka biti posjećena kao ona premijerna.