"Nema predaje"
351

Zaboravite Supermana, upoznajte Mehu betona: Dječak Mehmed Šabić dobio odijelo superheroja

Piše: L. K.
Fotografija: Pomozi.ba
Fotografija: Pomozi.ba
Trinaestogodišnji Mehmed Šabić poznatiji kao Meho beton dobio je odijelo koje će štititi njegovu kožu i pomoći joj da se oporavi od opekotina. Odijelo će nositi naredne dvije godine, a skidat će ga samo prilikom kupanju.

Podsjećamo, Mehmed je stradao u eksploziji prilikom pokušaja da napravi poklon za simpatiju. Na pločici koju je pravio je pogriješio slovo, te je stvar želio popraviti benzinom, što je rezultiralo eksplozijom. Ljekari su mu davali jedan posto šanse za preživljavanje, ali se ovaj snažni dječak uspio izvući. Na teškom putu oporavka imao je nekoliko operativnih zahvata.

Meho beton je zbog velike borbe i volje za životom postao superheroj, a sada je dobio odijelo koje mora nositi 24 sata naredne dvije godine. Funkcija odijela jeste da drži vlagu i štiti od vanjskih utjecaja. Meho će sada biti zaštićen odijelom onako kako su zaštićeni pravi superheroji.

Prve riječi koje je Meho izgovorio kada se probudio nakon nesreće bile su: "Nema predaje", što je nastavio dokazivati svaki dan ne odustajući od borbe za ozdravljenjem i oporavkom.