Humanitarne akcije
0

Veče sevdaha u BKC-u Tuzla, humanitarni koncert za Seju

Sarajevo-x.com
U ogranizaciji Kriznog štaba za pomoć Seji i Bosanskog kulturnog centra Tuzla u okviru akcije za pomoć Seadu Ferizoviću "Svi za Seju" održat će se humanitarni koncert pod nazivom "Veče sevdaha".

Koncert će se održati u četvrtak 26. januara 2012. godine u Bosanskom kulturnom centru Tuzla sa početkom u 19.30 sati. Za Seju će nastupiti vrsni interpretatori sevdaha: Safet Dedajić, Zekija Suman, Ibrahim Jukan, Esad Kovačević, Ramiza Milkunić, Muhamed Mujkanović, Nesib Delibegović- Nesko, Almir Kalajlić, Tuzlanski tamburaši i UKUD Zvonko Cerić.

Cijena ulaznice iznosi 5 KM, a sva prikupljena sredstva od prodatih ulaznica namijenjena su za liječenje Seada Ferizovića. Ulaznice se mogu kupiti na dan koncerta u BKC-u Tuzla.

Seadu Ferizoviću, početkom marta 2009. godine dijagnosticiran je Hodgkin limfom (izuzetno agresivno, maligno oboljenje krvi). Sead je inače diplomirani defektolog logoped, ima dvadeset i osam godina, nezaposlen, i živi sa samohranom majkom koja je takođe nezaposlena, što u velikoj mjeri otežava njegovo liječenje zbog nedostatka finansijskih sredstava.

S obzirom da prva transplantacija urađena u BiH, nije dovela do izlječenja, ljekari jedini izlaz iz trenutne situacije vide u alogenoj transplantaciji koštane srži (ćelije donira podudarni nesrodni donor) koja se može uraditi samo van granica BiH jer u našoj zemlji ne postoji banka koštane srži. Sama transplantacija koštane srži košta oko 250.000 eura.

Više informacija o načinu na koji možete pomoći Seji na Facebook grupi.