{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Vatrena stihija progutala dom Orlića, šestočlana porodica ostala bez ičega

Piše: E. M./Klix.ba
27.2.2015. u 21:08
30
42
Vatrena stihija progutala dom Orlića, šestočlana porodica ostala bez ičega
30
Šestočlana porodica Elvira Orlića iz sela Kovanići, koje je udaljeno oko 25 kilometara od Zenice, prije sedam dana ostala je bez svoga doma nakon što je kvar na elektroinstalaciji izazvao požar. Na svu sreću, te večeri nisu ranije zaspali pa su uspjeli da se spase, a Elvir je uz pomoć komšija uspio da ugasi vatru.
Mala, trošna i neuslovna kuća koja je stradala u požaru bila je skoro 20 godina dom 43-godišnjem Elviru, njegovoj oboljeloj supruzi Enisi i njihovim kćerkama, a ta kuća im je bila sve što su imali.

"Na svu sreću tu noć, kada se kuća zapalila, suprug i ja nismo zaspali, gledali smo televizor i u jednom trenutku sam osjetila miris dima. Suprug je ustao da provjeri, a onda je iznenada nešto puklo kao bomba i nestalo je struje. Ostala sam u kući, a Elvir je izašao napolje da vidi šta je bilo. Međutim, ugledao je veliki dim i vikao je da iznesem djecu iz kuće. S obzirom da je bio mrak, nisam vidjela ništa, uzela sam najmlađu curicu koja je spavala do mene i izašla sam napolje. Dvadeset minuta sam vikala da nam neko pomogne, ali niko nije dolazio", kazala je Enisa.

Elvir je u međuvremenu pokušao ugasiti vatru, ali kada je vidio da ne može dobiti borbu sa vatrenom stihijom, ušao je u kuću i spasio svoju djecu.

"Znam samo da sam otišla kod komšije i u hodnik ostavila najmlađe dijete, a onda sam se vratila i vidjela da su izveli samo dvije djevojčice. Treća, najstarija je ostala u kući. Nakon toga sam izgubila svijest šokirana od svega, ali kada sam se probudila kasnije vidjela sam da su i nju spasili", dodala je Enisa.

U gašenju požara Elviru su pomogle i komšije, a brzo su stigli i zenički vatrogasci. Veća tragedija je izbjegnuta, ali situacija u kojoj su ostali Orlići živjeti je veoma teška.

Danas žive težim životom nego što su ikada živjeli, ali nikada se nisu odlučili tražiti pomoć od ljudi da im pomognu da prebrode svoje teške životne situacije.

"Teško je, ova kuća mi je bila dom, čovjek mi ne radi nigdje, privatno nekad nešto zaradi da školujemo djecu, a sada kako dalje, gdje dalje, ne znamo ni sami", zaključila je Enisa.

Orlići trenutno borave kod Elvirovog oca, ali ni tamo nemaju uslove za život dostojnog čovjeka. U akciju prikupljanja pomoći uključili su se i mještani, koji su u ime Orlića tražili i konkretnu i hitnu pomoć od vlasti.

Kontakt broj za pomoć ovoj porodici je 061/624-860 (Elvir).

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: