ASA Banka
180

Uručena donacija i upriličeno druženje za djecu u Roditeljskoj kući u okviru projekta "Kupuj srcem za djecu"

U okviru kampanje “Kupuj srcem za djecu” koju su ASA Banka i Mastercard pokrenuli prošle godine, danas je uručena donacija od 20.000 KM predstavnicima Roditeljske kuće – Srce za djecu. Kampanja je pokrenuta sa ciljem podrške radu i promocije aktivnosti udruženja Srcem za djecu.

Udruženje Srce za djecu već 20 godina pruža podršku djeci i mladima i njihovim porodicama kako bi podigli svijest javnosti i boljeg razumijevanja poteškoća s kojima se susreću djeca oboljela od malignih bolesti, ali i njihove porodice.

Prepoznavajući njihove potrebe ASA Banka i Mastercard su prošle godine pokrenuli akciju “Kupuj srcem za djecu”. Prilikom svakog plaćanja Mastercard Standard Revolving karticom ASA Banke, ASA Banka i Mastercard donirali su 2 KM udruženju. Ovo je bila zajednička aktivnost u kojoj je svaki korisnik kartice plaćanjem Mastercard Standard Revolving karticom ASA Banke učestvovao u konačnom iznosu.

“Društvena odgovornost zauzima važno mjesto u poslovnoj strategiji ASA Banke, što pokazujemo kroz podršku različitim projektima i kategorijama društva. Cilj nam je da upravo kroz ovakve projekte pokažemo odgovornost i damo podršku u liječenju našim mališanima i njihovim porodicama. Izazovi koje ova opaka bolest nosi sa sobom često prevazilaze mogućnosti pojedinaca i porodica i mi smo sretni da možemo pomoći. Uz podršku našeg partnera Mastercard, danas s radošću uručujemo ovu donaciju” – istakla je Aja Smječanin, Rukovoditeljica marketinga i komunikacija ASA Banke, te se zahvalila i klijentima koji su prepoznali značaj ove akcije.

Izdvojena sredstva trebala bi olakšati proces liječenja mališana i pomoći njihovim porodicama da se lakše nose sa izazovima u teškim periodima liječenja njihovih najdražih.

Za mališane koja su trenutno na liječenju u Roditeljskoj kući i na onkološkom odjeljenju Pedijatrijske bolnice je priređen i prigodan program dječjeg animatora Mravka Travka, te su uživali u zabavi uz poklone iznenađenja zaboravljajući bar na kratko na poteškoće s kojima se susreću svakodnevno.