{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Umjesto na vjenčanje, Aldina mora na transplantaciju koštane srži

3.3.2013. u 15:23
249
Umjesto na vjenčanje, Aldina mora na transplantaciju koštane srži
249
Umjesto na vjenčanje, Aldina mora na transplantaciju koštane srži
Aldini Sarajlić, 24-godišnjoj djevojci iz Zvornika, nastanjenoj u Kalesiji, početkom januara u Univerzitetsko-kliničkom centru Tuzla dijagnosticirana je akutna leukemija.
Život ove djevojke od tada se promijenio iz temelja. Aldina i njen zaručnik Elvir ovog su ljeta planirali svadbu, a onda su joj liječnici u Tuzli saopćili tužnu vijest.

Njeno liječenje agresivnom polihemioterapijom je počelo u UKC Tuzla, a ljekari čine sve što je u njihovoj moći da spase život ove djevojke. Pripreme za vjenčanje i zajednički život ovog para pretvorio se u borbu za život. Njena porodica i prijatelji umjesto da pripremaju darove za buduće mladence bili su prinuđeni pokrenuti humanitarnu akciju za Aldinino liječenje.

Jedina šansa za njeno izlječenje se nažalost nalazi u nekoj od evropskih klinika gdje bi što prije trebala otputovati na transplantaciju koštane srži. Iznos koji je potreban za njeno liječenje je oko 250.000 eura. Iako se radi o mnogo novca, prijatelji i porodica se nadaju da će im dobri ljudi pomoći, kao što su pomogli drugima teško oboljelim Bosancima i Hercegovcima, i omogućili im odlazak na liječenje.

Građani BiH su do sada spasili mnoge živote svojom humanošću i donacijama. Pomozimo i ovoga puta Aldini Sarajlić i omogućimo joj odlazak na liječenje i sretan život nakon povratka u domovinu.

Novačnu pomoć za liječenje Aldine Sarajlić možete uplatiti na slijedeće račune:

Za uplate u KM: Za devizne uplate:

Naziv banke: Unicredit Bank dd
Broj računa: 3386502546879180
Broj partije: 40275637000

Za uplate iz inozemstva:

Naziv banke: Unicredit Bank dd
Broj računa: 40275637101
IBAN: BA39 3386 5028 5163 7854
SWIFT: UNCRBA22

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: