U sarajevskom BIS-u
5

Udruženje za zaštitu životinja “Ruka za šapu” organizuje "Druženje sa Šapom"

L. K.
Foto:  Adis Nović, Anlense photography
Foto: Adis Nović, Anlense photography
Udruženje za zaštitu životinja “Ruka za šapu” organizuje, zajedno sa Brew Imperial Society, Husse hranom i Woof.ba magazinom, svoju prvu konferenciju/bazar za životinje. Događaj pod nazivom “Druženje sa Šapom” bit će održan u Sarajevu 26. januara 2020. od 11 do 18 sati u Brew Imperial Society (bivše kino Imperial).

"Na konferencijskom dijelu imat ćete priliku da slušate govornike koji će da pričaju o ishrani ljubimaca, ponašanju pasa, šta trebamo znati kada nađemo životinju na ulici, a osim toga ćete ih moći pitati sve što vas zanima. Nakon edukativnog dijela počinje bazar i zabava gdje će posjetioci moći obradovati svoje ljubimce i sebe sa nekim od proizvoda naših izlagača", najavljuju organizatori.

Za vrijeme trajanja konferencije moguće je učestvovati i u nagradnoj igri, te za simboličnih 5 KM osvojiti vrijedne nagrade.

Foto: Adis Nović, Anlense photography
Foto: Adis Nović, Anlense photography

"Dođite sa svojim krznenim prijateljima u nedjelju 26. januara na najbolje druženje u gradu, lijepo se provedite i istovremeno pomozite našim napuštenim psima i macama", dodali su iz Udruženja.

Važno je naglasiti da će sav novac prikupljen na bazaru biti uplaćen na račun Udruženja u svrhu raspodjele novčanih sredstava, pokrivanja veterinarskih troškova, kupovine hrane, a dio će biti ostavljen u fond za hitne slučajeve. Posjetioci će pored novčanih donacija moći donirati i hranu, kao i sve ostale proizvode za životinje.

Više o Druženju sa Šapom možete pratiti na zvaničnom Facebook eventu, a za sve dodatne informacije možete nam se obratiti putem e-maila.