Humana misija
150

Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka na donatorskoj večeri prikupilo 67.000 KM

E. Sk.
Rotary Club Sarajevo Delta International, Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka i filantrop Renata Savić udruženim snagama organizirali su donatorsku večer za djecu oboljelu od raka. U ovoj humanoj misiji uspjeli su prikupiti 67.000 KM.

Cilj donatorske večeri bilo je prikupljanje sredstva za kupovinu pokretnog ultrazvučnog aparata za djecu oboljelu od raka, koja se liječe na Hematoonkološkom odjeljenju Pedijatrijske klinike Jezero.

Značajan broj društveno odgovornih kompanija i pojedinaca shvatili su važnost ove humanitarne akcije, te dali svoj doprinos. Tokom večere, upriličene u Hotelu Hills u Sarajevu gosti su imali priliku biti dio aukcije i na taj način pomoći pri kupovini ultrazvučnog aparata. Aukcijski predmeti bili su potpisani dresovi Miralema Pjanića 1.350 KM, Edina Džeke 1.150 KM, Mirze Teletovića 1.000 KM, dres FK Sarajevo 605 KM, Marice Gajić 350 KM, sprinterice Amela Tuke 1.100 KM te loptu sa potpisima reprezentativaca BiH 750 KM KM. Slika poznatog umjetnika Mersada Berbera licitirana je za iznos od 2.600 KM.

"Bilo nam je veliko zadovoljstvo biti dio ovako predivne i humane priče. S mnogo elana i s osmijehom na licu smo se potrudili organizovati sve zajedno sa Udruženjem i nije nam ni najmanje bilo teško, jer kada znate kakav je cilj i kome to donosi dobro onda je sve lakše. Nadamo se da ćemo nekome biti dobar primjer te da će ga i drugi humani ljudi pratiti te pomoći djeci oboljeloj od raka onako kako to oni najbolje mogu. Želimo ovakvim događajem još više animirati poslovnu zajednicu i još više potaknuti njihovo društveno odgovorno poslovanje, jer zaista nekad nismo svjesni koliko nekom drugom može značiti naše malo, a posebno djeci", rekao je Haris Pinjo, predsjednik Rotary Club Sarajevo Delta International.

Iz Udruženja Srce za djecu oboljelu od raka kazali su da veliku zahvalnost duguju svim dobrim ljudima i društveno odgovornim kompanijama koji su omogućili da se sakupe potrebna sredstva.