Treću godinu zaredom
134

Udruženje "Ruku na srce" realizuje humanitarni projekat "Bajram je radost svakog djeteta"

Klix.ba
Udruženje "Ruku na srce" i ovog Ramazana realizuje humanitarni projekat "Bajram je radost svakog djeteta". Projekat obuhvata prikupljanje i podjelu bajramskih paketića za mališane iz socijalno ugroženih porodica registrovanih na području KS, a koja će biti upriličena uoči Bajrama.

Osim podjele paketića, djeca će imati priliku pogledati i prigodan prateći program. Broj paketića, a samim tim i djece koja budu obradovana ovim projektom svake godine raste.

Prošle godine podjeli je prisustvovalo 260 mališana iz socijalno ugroženih porodica, a kako navode iz Udruženja "Ruku na srce", zahvaljujući dobroj promociji projekta i odzivu građana, ove godine nadaju se i mnogo većem broju pripremljenih paketića.

Svi koji žele podržati ovu akciju i biti dio bajramske radosti mališana iz socijalno ugroženih porodica mogu se uključiti tako što će donirati slatkiše, igračke, školski pribor, slikovnice ili gotove paketiće, ili podržati projekat uplatama novčanih donacija.

Novčane donacije moguće je uplatiti na broj žiro računa – 1990490056036171 (Sparkasse Bank, sa naznakom: Za akciju “Bajram je radost svakog djeteta”). Rok za prikupljanje donacija je subota, 02. juni 2018. godine.

Za sve dodatne informacije i dostavljanje donacija građani se mogu obratiti volonterima Udruženja "Ruku na srce", putem kontakt telefona: 061/414-551, e-maila: [email protected], te Facebook Fan Pagea Humanitarna organizacija studenata "Ruku na srce ".