Humanitarna akcija
1

Udruženje "Ruku na srce" pokrenulo akciju "Opremimo djecu za školu"

I. M.
Shutterstock
Shutterstock
Udruženje "Ruku na srce" i ove godine organizuje akciju "Opremimo djecu za školu" koja za cilj ima prikupljanje školskog pribora za mališane iz porodica u stanju socijalne potrebe.

Iz Udruženja pozivaju sve sugrađane da se odazovu akciji i pomognu im da djeci požele sretan početak nove školske godine, opreme njihove školske torbe i vrate osmijeh na njihova lica i lica njihovih roditelja.

Možda baš Vaša donacija bude motivacija za nečiji bolji uspjeh u novoj školskoj godini.

Sve donacije školskog pribora (sveske, olovke, bojice, pernice i sve što bi moglo stati u jednu školsku torbu) kao i školskih knjiga možete predati u prostorije: Homework Hub-a na adresi Kolodvorska 12 svakim danom od 09:00 do 19:00 sati, ili donijeti u Centar Ruku na srce na adresi Esada Pašalića 10 subotom od 10:00 do 12:00 sati.

Ilustracija: Udruženje
Ilustracija: Udruženje "Ruku na srce"

Sve novčane donacije možete uplatiti na žiro račun broj 1990490056036171 (Sparkasse banka, sa naznakom: Za akciju "Opremimo djecu za školu").

Pored novčanih donacija i donacija školskog pribora, projekat možete podržati i pozivom na humanitarni broj Udruženja "Ruku na srce": 090 291 071.

Rok za prikupljanje donacija je 6. septembar 2023. godine.