Još više pomoći
0

Udruženje Pomozi.ba dobilo nove prostorije u Zenici

Piše: E. M.
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Udruženje Pomozi.ba, čiji je cilj pomoći socijalno ugroženim porodicama u našoj zemlji, od jučer ima svoje prostorije i u Zenici.

Tu će se okupljati ljudi koji imaju zajednički cilj - pokazati humanost na djelu. U svom radu udruženje, čije je glavno sjedište u Sarajevu, osigurava besplatnu hranu, lijekove, odjeću i higijenske potrepštine za porodice koje žive na rubu egzistencije.

"Prije tri mjeseca došli smo na ideju da ovo udruženje osnuje svoje službene prostorije i u Zenici zbog veoma teške materijalne situacije i velikog broja slučajeva koji zahtijevaju posebnu pažnju. Realizacija je u početku bila skoro nemoguća, ali smo ipak zajedničkim snagama, zalaganjem i trudom uspjeli u veoma kratkom roku realizovati i otvoriti kancelarije Pomozi.ba i u Zenici", izjavila je za Klix.ba koordinatorica za rad i djelovanje za područje Zenice Irnesa Tahić te dodala kako su svoj doprinos u opremanju kancelarija dale brojne organizacije sa područja BiH.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Prostor je namijenjen za prikupljanje pomoći u vidu odjeće, obuće, prehrambenih i higijenskih artikala, koji će tu biti pakovani i selektovani za porodice kojima je potreban određeni vid pomoći.

Za sve one koji žele pomoći, kancelarije su smještene na adresi Sarajevska bb (prekoputa Osnovne škole Meša Selimović), a radno vrijeme je od ponedjeljka do petka od 10:00 do 17:00 sati. Sve informacije građani mogu dobiti i na broj telefona 061/045-198.