{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Udruženje Nova generacija iz Banje Luke želi izgraditi dom Aleksandru kao poklon za punoljetstvo

28.5.2018. u 11:56
22
6
Udruženje Nova generacija iz Banje Luke želi izgraditi dom Aleksandru kao poklon za punoljetstvo
22
Dvočlana porodica Jungić, majka Gorana i sin Aleksandar, žive u veoma lošim uslovima, ispod svakog životnog standarda. U banjalučkom naselju Paprikovac nalazi se kuća sagrađena 1939.godine, a zatim teško oštećena zemljotresom 1969.godine i nikada u potpunosti sanirana.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA
Beton umjesto poda, crni zidovi puni vlage, plafon čiji se komadi iz minute u minut obrušavaju po podu su samo neke od potresnih slika koje možemo zateći u ovom domu. Aleksandar je srednjoškolac mirne naravi, tih, povučen i skromnih želja kao što su svakodnevan obrok, drva za zimu i popravak krova da mu kuća ne bi prokišnjavala.

Majka svakodnevno odlazi po hranu u Crveni krst i tako obezbjeđuje obroke svom sinu i sebi. Nažalost, nije radno sposobna i mnogo je boli što svom sinu ne može pružiti čak ni one osnovne uslove za život. Situacija se znatno pogoršala prije nekoliko godina kada je njen suprug, Aleksandrov otac, izvršio samoubistvo. Tada su već teški uslovi za ovu porodicu postali još teži.

Udruženje “Nova generacija” koja je u Banja Luci poznata po dugogodišnjem radu na promociji, unapređivanju i zaštiti dječijih prava te pružanju usluga iz oblasti socijalne zaštite djeci žrtvama i svjedocima nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja ovaj put se odlučilo na nešto drugačiji projekat.

Odlučili su započeti projekat kako bi svom prvom korisniku Aleksandru rekonstruisali kuću i olakšali ulazak u ponoljetstvo i život odrasle osobe koji ga očekuje sljedeće godine.

U ovom Udruženju vjeruju da će pronaći dobre ljude koji će se odazvati i obezbjediti bolju budućnost ovoj porodici. Svaki vid pomoći je dobrodošao, bilo to u materijalu, novčanim sredstvima ili sličnom. Kontaktirati ih možete na broj telefona 051 923 270, email adresu in[email protected] Za potrebe ovog projekta otvoren je i žiro račun UDRUŽENJE NOVA GENERACIJA BANJA LUKA-AKCIJA OBNOVE KUĆE PORODICI JUNGIĆ
562-099-81-44-44-06-91

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: