{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


U Sarajevu otvoren Centar "Ruku na srce"

23.6.2013. u 19:36
135
3
U Sarajevu otvoren Centar "Ruku na srce"
135
Centar Udruženja "Ruku na srce" otvoren je u petak u Sarajevu, čime su članovima Udruženja omogućeni bolji uslovi za rad i efikasnije djelovanje.
Centar je svečano otvoren uz prisustvo predstavnika donatora i drugih udruženja. Nakon otvaranja, u sklopu ovog projekta, a u saradnji s organizacijom "Svaki student", čiji su volonteri obezbijedili 20 paketa namirnica, organizovana je posjeta socijalno ugroženim porodicama.

Članovima Udruženja "Ruku na srce" sada će biti jednostavnije odlaganje i odabir odjeće, obuće i namirnica koje su dostavljaju porodicama.

U Centru će građani biti u prilici direktno donirati namirnice i odjeću te će tako biti omogućen pozitivan i uvezan krug djelovanja.Udruženje "Ruku na srce“ okuplja studente Univerziteta u Sarajevu sa zajedničkim ciljem pružanja pomoći i podrške onima kojima je potrebna.

Pored niza uspješno organizovanih humanitarnih akcija i aktivnosti, Udruženje pomaže socijalno ugroženim porodicama sa područja Kantona Sarajevo kroz stalnu akciju “Doniraj - Vama bespotrebno, nekom korisno”.

Do sada je na ovaj način obezbijeđena jednokratna pomoć za preko dvije stotine socijalno ugroženih porodica, a projekt su prepoznali i podržali i građani.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: