U Sarajevu održana humanitarna večer za djecu Afrike: Prikupljena sredstva za školski pribor

U Sarajevu održana humanitarna večer za djecu Afrike: Prikupljena sredstva za školski pribor
182
L.K.
26.6.2019. u 21:18
26
komentara
182

dijeljenja
1/11 Foto: D. S./Klix.ba
2/11 Foto: D. S./Klix.ba
3/11 Foto: D. S./Klix.ba
4/11 Foto: D. S./Klix.ba
5/11 Foto: D. S./Klix.ba
6/11 Foto: D. S./Klix.ba
7/11 Foto: D. S./Klix.ba
8/11 Foto: D. S./Klix.ba
9/11 Foto: D. S./Klix.ba
10/11 Foto: D. S./Klix.ba
11/11 Foto: D. S./Klix.ba
Hrvatsko kulturno društvo Napredak i Udruženje "Možemo zajedno" mladog profesora geografije Dejana Nemčića organizovali su humanitarnu akciju "Olovka iz BiH u Africi piše stih" koja je održana večeras u BIS-u i na kojoj su prikupljena sva potrebna sredstva za djecu Afrike.
"Događaju je prisustvovalo približno 200 ljudi, željeli bismo naglasiti da se prostor punio od samog početka, dok je na kraju sala već bila puna", kažu iz BIS-a dodajući kako su reakcije posjetitelja bile odlične.

Obzirom da se naši građani ne susreću često sa afričkim jelima i tom kulturom, ovo je bilo ugodno osvježenje i odlična prilika da nauče nešto novo i probaju novu trpezu.

"Posjetioci su u početku mogli vidjeti prezentaciju Dejana Nemčića, mogli su čuti o njegovim iskustvima, kao i o daljnjim ciljevima, planovima i slično. On idući mjesec ide u Tanzaniju gdje nosi ove donacije i sredstva koja je skupio kako bi unaprijedio tamošnju svakodnevnicu", dodaju.

Pored učenja o kulturi, te prilici da probaju nova jela, posjetioci su imali priliku kupiti sebi narukvice koje su ručno izrađene u Africi. Pravilo ih je najstarije afričko pleme Masai, koje živi daleko od civilizacije. Večeras je bilo dostupno oko 40 narukvica ovog plemena, koje su bile izložene po donatorskim cijenama od minimalno 5 KM.
Prijavi grešku


Komentari (26)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...