Humanitarne akcije
53

U nedjelju humanitarna utakmica "Sarajevo za Bihać, Sarajevo za bolnicu Dr. Ifran Ljubijankić"

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
U nedjelju, 8. septembra, sa početkom u 19 sati, na stadionu "Asim Ferhatović-Hase" biti će odigrana humanitarna utakmica između selekcije Sarajeva, koju čine prvotimci Sarajeva, Željezničara, Slavije i Olimpica, i NK Jedinstvo iz Bihaća.

Rukovodstvo Fudbalskog kluba Sarajevo odlučilo se i na sljedeći potez, kako bi što više gledalaca došlo i ispratilo utakmicu selekcije Sarajeva i NK Jedinstva. Naime, ulaznice za humanitarnu utakmicu "Sarajevo za Bihać, Sarajevo za bolnicu dr. Ifran Ljubijankić" važiti će i utakmicu 7. kola BH Telecom Premijer lige Bosne i Hercegovine u kojoj Sarajevo dočekuje Mladost iz Obarske.

Profit ostvaren od prodaje ulaznica za ovu utakmicu bit će doniran za obnovu kantonalne bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić" u Bihaću, koja je prije nekoliko sedmica izgorjela u stravičnom požaru.

Ulaznice za humanitarnu utakmicu Sarajevo za Bihać, od 30. augusta.2013. možete kupiti na svim ovlaštenim prodajnim mjestima KupiKartu.ba širom Bosne i Hercegovine.

FK Sarajevo poziva sve građane, koji su u mogućnosti da kupe ulaznicu za utakmicu, da budu dio ovog humanitarnog susreta i na taj način pomognu obnovu bolnice "Dr. Irfan Ljubijankić".