29. juna
1

Tuzla: Humanitarni koncert za pomoć dječaku Hametu

Klix.ba
Bosanski kulturni centar Tuzla organizator je humanitarnog koncerta “Budimo otvorenog srca- pomozimo Hametu”, za pomoć trinaestogodišnjem Muhamedu Jaganjcu iz Tuzle, koji je obolio od leukemije.

Koncert će se održati u koncertnoj dvorani BKC-a Tuzla u petak, 29. juna sa početkom u 20 sati.

Kako bi se Muhamed Jaganjac izliječio, odnosno kako bi se izvršila transplantacija koštane srži u Italiji potrebno je i nekoliko hiljada KM.

Zahvaljujući saradnji između Kliničkog centra Sarajevo, gdje Jaganjac trenutno smješten i bolnice u Italiji njemu je obećana besplatna transplantacija koja košta negdje oko 250.000 eura. Međutim troškovi boravka u toj bolnici za Muhameda Jaganjca i njegovog donatora sestre Arnele košta oko 25.000 eura koje roditelji trenutno nemaju. Njegov otac Šukrija je RVI dok je majka Sajma nezaposlena.

Na koncertu će nastupiti: Ansambl "Iskre" BKC Tuzla, Ženski vokalni ansambl "Tuzlanke", Mošus, Hasan Sušić, Merima Džafić, Sonja Tešić, Jasmin Mag, Goran Pekić Karkin, Maja i Mahir Sarihodžić i Vlado Kerošević. Voditelj programa je Mato Đaković.

Ulaznice za koncert po cijeni od 5 KM, mogu se kupiti u marketing službi BKC-a Tuzla, kod Seje i Vilija, CD Shop-u Mido i u tuzlanskim kafićima Art 1 i Art 2.

Pozivom na humanitarni broj 090 292 002 donirate 3 KM, a otvoren je i račun u banci broj : 199-500-60545826-33 kao i tekući račun 21-791705-545826 na ime Muhamed Jaganjac.

Pokažimo koliko veliko srce imamo, pomozimo trinaestogodišnjem Muhamedu Jaganjcu iz Tuzle.