{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


FOTO
/
Trojke iz porodice Vukšić proslavile prvi rođendan

S
8.1.2012. u 15:30
0
61
Trojke iz porodice Vukšić proslavile prvi rođendan
0
Prve trojke rođene u obnovljenoj Klinici za ginekologiju i akušerstvo na Jezeru prošle godine, jučer su proslavile svoj prvi rođendan. Tom prilikom su Nejru, Saru i Farisa te njihove roditelje Krešimira i Belmu Vukšić posjetili predstavnici NVO altruista Svjetlo i uručili im prigodne poklone.

Predstavnici Svjetla darovali su trojke sa 100 KM i slatkim paketićima.

"Nejra, Sara i Faris su djeca rođena iz ljubavi i zahvaljujući dobrim ljudima imaju svoju nafaku. U našoj porodici niko ne radi. Već smo do sada potrošili osam metara drva i pored potrebe za pelenama nama je sada najpotrebnije obezbjediti drva kako se djeca ne bi smrzavala i bila nam zdrava. To nam je rođendanska želja", kazao je ponosni otac Krešimir.


Haris Čaušević, izvršni direktor NVO altruista Svjetlo, kazao je da za Nejru, Saru i Farisa, ali kao i za ostalo 19. djece čiji su roditelji osobe s lakom mentalnom retardacijom potrebno obezbjediti sistemsku podršku.

"Oni ne smiju zavisiti od dobre volje dobrih ljudi. Moramo prevenirati da ne postanu socijalni slučajevi. Naš prijedlog je osnivanje Fonda za podršku djeci osjetljivih kategorija društva“, kazao je Čaušević.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: