{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Teška sudbina Ekana Hajdarevića: Bez obje noge i krova nad glavom

20.5.2013. u 18:35
234
10
Teška sudbina Ekana Hajdarevića: Bez obje noge i krova nad glavom
234
Teška sudbina Ekana Hajdarevića: Bez obje noge i krova nad glavom
Ekan Hajdarević
Ekana Hajdarevića iz sela Osenik kod Tarčina život nije mazio. Odrastao je u domu za nezbrinutu djecu, tokom agresije na BiH je bio zarobljen u zloglasnom logoru Partizan gdje je bio izložen psihičkom i fizičkom naselju, a nekoliko godina je bio pripadnik Armije RBiH.
Po završetku rata 42-godišnji Ekan se zaposlio i osnovao porodicu, i taman kad je pomislio da će mu život konačno pokloniti malo sreće, teško je obolio od bolesti srca, upale pluća i visokog šećera u krvi zbog čega su mu amputirane obje noge.

Ekan sa suprugom i dvoje djece, 14-godišnjim sinom i 7-godišnjom kćerkom, živi u trošnoj, napuštenoj kući bez osnovnih uvjeta za život. Supruga nije zaposlena, a on više nije u mogućnosti da radi.

"Da se život često poigra s ljudskim sudbinama svjedoči i moj primjer. U mojih četrdeset i dvije godine stalo je toliko tuge i problema da bi neko pomislio da živ čovjek sam nikako ne bi mogao nositi toliko breme. Ali ja sam živ i nastavljam dalje", kaže Ekan.

Najteže mu je, kaže, što njegova djeca, jedine svijetle tačke u njegovom život nemaju krov nad glavom, a on im ga ne može osigurati. Da stvar bude gora, supruga i djeca su psihički oboljeli. No, da ima dobrih ljudi svjedoči i Ekanov slučaj. Naime, zahvaljujući donacijama, porodica Hajdarević je uspjela sagraditi novi dom.

"Zahvaljujući dobrim ljudima, moja djeca neće završiti na ulici jer su nam napravili kuću koja je skoro završena. Kažem skoro, jer još nedostaje novca za unutrašnje radove. Zato se nadam da ćete još jednom pokazati svoju humanost, kao mnogo puta do sada i meni i mojoj porodici omogućiti da imamo svoj dom. Na taj način bi i moja porodica i ja dobili novu nadu za bolje sutra", navodi Hajdarević.

Brigu o porodici Hajdarević preuzelo je i humanitarno udruženje Pomozi.ba, čiji aktivisti su već počeli prikupljati novac za uređenje njihovog budućeg doma.

Ukoliko se i vi želite priključiti i pomoći im, možete to uraditi uplatom na račune:

Transakcijski račun za uplate u BiH :

Intesa Sanpaolo Banka BiH
154-160-20044490-67

Za uplate iz inozemstva:

Banks name : Intesa Sanpaolo Banka BIH
SWIFT CODE:UPBKBA22
IBAN: BA39 1541602004449067
Udruženje Pomozi, Brčanska 17, 71000 Sarajevo
Svrha : Za Ekana Hajdarevića
Paypal : [email protected]

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: