Tarik Rovčanin se osjeća bolje, nalazi pretraga stižu u ponedjeljak

Tarik Rovčanin se osjeća bolje, nalazi pretraga stižu u ponedjeljak
287
L. K.
15.11.2019. u 11:01
2
komentara
287

dijeljenja
Tarik Rovčanin se osjeća bolje, nalazi pretraga stižu u ponedjeljak Foto: Facebook / Tarik se osjeća bolje
Donacije za dječaka Tarika Rovčanina stižu iz svih dijelova svijeta, a on je nedavno obavio prve genetske pretrage u AGC Poliklinici u Sarajevu. Rezultati nalaza će biti poznati u ponedjeljak naredne sedmice.
Dječakova nana Zinajda Lier ispričala nam je kako su trenutno u toku dogovori sa Pomozi.ba što se tiče donacije od 5.000 eura za liječenje dječaka, ali dodaje i kako donacije od drugih ljudi ne prestaju stizati.

"Obilaze nas, donose poklone i pomoć za dječaka. Dobili smo veliku novčanu pomoć, a trenutno čekamo rezultate sa AGC Klinike gdje su obavljeni pregledi prije nešto više od sedmicu dana", kazala je za Klix.ba Lier.Lier dodaje kako se maleni Tarik u posljednje vrijeme osjeća bolje i ima mnogo manje napada nego ranije. Porodica se, kako kaže, nastavlja boriti do pobjede. Na grupi "Pomozimo malom Tariku" svi zainteresovani za dječaka mogu pratiti informacije o njegovom zdravstvenom stanju koje njegova porodica redovno objavljuje.

Redakcija našeg portala kontaktirala je i AGC Kliniku kako bismo saznali više informacija o Tarikovom pregledu."Mi smo prije sat i po kontaktirali dječakovu nanu i dogovorili se da u ponedjeljak zajedno pregledamo nalaze. Mi smo te nalaze pročešljali, moramo sjesti i porazgovarati s njom o tome šta je važno za dječaka, a šta ne, ali i o važnim detaljima koje trebamo naglasiti kliničarima koji ga budu liječili. Dakle, kod nas je obavljena genetska analiza, a dječaku treba dobar neurolog koji će mu pomoći u daljem liječenju", rekao je doktor Rijad Konjhodžić iz AGC Klinike.

Svi oni koji žele na neki način kontaktirati porodicu i pomoći im mogu to učiniti preko broja telefona Zinajde Lier: 061 534 197 ili preko Facebook grupe na kojoj su aktivni i dostupni svi članovi porodice.
Prijavi grešku


Komentari (2)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...