Apel građanima
14

Suvadu Spirjanu izgorio stan u Sarajevu, peteročlanoj porodici potrebna pomoć

Piše: L. K.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Suvadu Spirjanu koji s porodicom živi u Sarajevu prije tri dana je izgorio sprat kuće u kojoj je stanovao sa svojom peteročlanom porodicom.

Suvad živi s troje maloljetne djece koja imaju deset, 15 i 17 godina. S njima stanuje i njegova nezaposlena supruga, a on je jedini koji radi kako bi osigurao normalne životne uslove sebi i svojoj porodici.

Suvadu je zbog elektroinstalacija izgorio kompletan sprat kuće u kojoj je nekoliko godina stanovao sa svojom peteročlanom porodicom. S njima je donedavno živjela i njegova 19-godišnja kćerka koja je prije dvije godine poginula u saobraćajnoj nesreći.

Kuća koja je izgorjela nije bila Suvadova, već ju je porodica unajmljivala. Oni sada traže pomoć građana kako bi što prije stali na noge. Porodica je preko objave na Facebooku istakla kako je svaka pomoć dobrodošla te kako prihvataju sve od građevinskog materijala, obuće, odjeće pa do hrane i novca.

Sve donacije mogu se isporučiti na adresu Kemenom 37 u Blažuju ili možete kontaktirati Suvada na broj telefona 061/066-739.

Ukoliko porodici želite pomoći finansijski, novac možete uplatiti na žiroračun: Intesa Sanpaolo Banka BiH – 154 104 99595787 57 na ime Spirjan Suvad.